Ion Țiriac și-a anunțat demisia din fruntea Federației Române de Tenis

Ion Țiriac și-a anunțat demisia din fruntea Federației Române de Tenis

Ion Țiriac (81 de ani) și-a anunțat demisia din fruntea Federației Române de Tenis, la mai puțin de doi ani din momentul în care a preluat mandatul, informează Pro Sport.

Fostul mare tenismena câștigat șefia FRT încă din primul tur, în data de 19 iunie 2019. 32 de voturi a primit omul de afaceri, urmat de Marius Vecerdea, cu 11 voturi, Ion Țupa, cu 3 voturi și Liviu Ursuleanu – 0 voturi.

Țiriac a hotărât să se retragă după un an de zile în care criza COVID-19 a făcut ravagii în economiile statelor de pe mapamond. Pentru că bugetele guvernelor s-au redus, și la MTS (Ministerul Tineretului și Sportului) se anunță mai puține fonduri, cu aproximativ 30%, potrivit sursei citate.

Ion Țiriac: „FRT a trăit de pe o zi pe alta”

Ion Țiriac a fost în cele din urmă învins de sistem.

„Să sperăm că acest guvern își va aduce aminte de federația asta care a trăit de pe o zi pe alta, ea fiind singura federație care a fost într-o semifinală de Campionat Mondial, adică în 2019 în FED Cup.

Dacă oamenii ăștia nu execută câteva centre naționale în diverse colțuri ale țării și nu adoptă acești mii și mii de copii, atunci, numai cu talent, noi dispărem! Năstase, Halep, Ruzici, Tecău nu se cumpără de la supermarket. Se nasc, dar se nasc cu niște sacrificii ale părinților”, a declarat de curând Țiriac, pentru GSP.