Ion Țiriac, umilit de CTP, în scandalul vârstei și a kilogramelor Serenei Williams: „E bădărănie și răutate. La vârsta ei, pierdea meci după meci”

Ion Țiriac, umilit de CTP, în scandalul vârstei și a kilogramelor Serenei Williams: „E bădărănie și răutate. La vârsta ei, pierdea meci după meci
CTP / Foto: Captură Digi24

CTP a reacționat din nou în stilul caracteristic, după ce Ion Țiriac a declarat că Serena Williams este depășită și că ar trebui să se retragă din cauza kilogramelor în plus și a vârstei înaintate.

„Este o combinație echilibratăde aflare în treabă, bădărănie și răutate. Cine i-a cerut o asemenea declarație? Nimeni! Cum poți săspui așa ceva? Domnul Țiriac a fost jucător. Cum poți săspui așa ceva despre o jucătoare de tenis? ‘Sănu intre pe teren căe prea bătrână și are prea multe kilograme’. Jucătorul decide dacăvrea sămai joace și cum poate. Și dupăcum se vede, Serena joacăextraordinar la aceastăvârstă, iar treaba cu kilogramele este ceva neprofesionist din partea domnului Țiriac.La Serena nu este vorba despre grăsime. Eu nu știu careeste între masa muscularăși grasime a Serenei Williams. Dar ea are, dupăcum se vede, deplasare și rezistențăextraordinare. Are exact atâtea kilograme câte trebuie. Domnul Țiriaca uitat căpe Serena Williams a bătut-o o jucătoare cu mult mai multe kilograme, Townsend.

Nu știu cum poate săzicăȚiriac asta, când a jucat pânăla o vârstăapropiatăde cea a Serenei Williams. A jucat în Cupa Davis, a jucat simplu, pierzând aproape meci dupămeci. Îmi amintesc un meci jenant, pierdut cu Corrado Barazzutti, se încăpățâna săocupe locul la simplu și a pierdut jenant! Așputea să-l intreb: ‘De ce mai comenteazădespre tenis, când are peste 80 de ani? Duceți-văacasă, sunteți depășit, aveți peste 80 de ani.’ Nu, nu trebuie să-i spunănimeni asta domnului Țiriac, el poate săvorbeascădespre tenis pânăla adânci bătrâneți, cum și Serena Williams, și Roger Federer pot săjoace în continuare. Dar oare a uitat de Kent Rosswell, Jimmy Connors, de Martina Navratilova, care juca meciuri de Grand Slam la vreo 45-46 de ani?

Este una dintre cele mai consternante și întristătoare declarații pe care am auzit-o de la Ion Țiriac și măbucur căSerena l-a contrazis în acest mod”, a declarat CTP pentru Pro X.

Serena Williams, 10-2 în confruntările directe cu Simona Halep

Serena Williams s-a impus cu 6-3, 6-3 în fața Simonei Halep și astfel, a bifat cea de-a zecea victorie în fața româncei. De partea cealaltă, Halep rămâne cu doar două succese în fața americancei.

În setul al doilea, Simona Halep a părut că poate reveni. Conducea cu 1-3, însă „Uraganul” Serena, considerată cea mai bună jucătoare de tenis din istorie, a spulberat-o pe Simona. În faza următoare a competiției, Serena va juca împotriva lui Naomi Osaka, numărul 3 WTA.

Dacă va triumfla la Australian Open, Serena Williams va câștiga la 39 de ani titlul de Grand Slam cu numărul 24.