Irina Begu s-a calificat în finala WTA Palermo (VIDEO)

Irina Begu s-a calificat în finala WTA Palermo (VIDEO)
Sursa Foto: Instagram/ irina_camy15

Irina Begu a învins-o în meciul de sâmbătă noaptea pe Sara Sorribes Tormo (locul 41 WTA)  și s-a calificat astfel în finala turneului de la Palermo.

La începutul meciului, norocul a fost de partea jucătoarei spaniole, care a câștigat primele trei game-uri, cu un break. Sara Sorribes Tormo a continuat să conducă și, cu un joc solid pe propriul serviciu, a luat primul set la 3.

În setul secund Irina Begu a reușit să se desprindă în game-ul patru, când a luat break-ul. Românca și-a menținut avantajul, a mai cedat doar un game și a trimis meciul în decisiv.

Dacă primele două seturi au durat câte 50 de minute, decisivul a fost un adevărat maraton de o oră și 32 de minute, pe care l-a câștigat Irina Begu. Primele patru game-uri au fost adjudecate de fiecare dată cu serviciul, iar românca a reușit să facă break-ul în game-ul cinci și să conducă 3-2.

Irina Begu a reușit să-și confirme break-ul și chiar să ducă avantajul la trei game-uri, 5-2, dar Sara Sorribes Tormo a ripostat și a câștigat două game-uri consecutive. Românca nu s-a lăsat intimidată, însă, de revenirea ibericei, a servit bine la 5-4, a câștigat game-ul și a obținut calificarea.

După un meci de peste trei ore, cu scor 3-6, 6-3, 6-4, acum, Irina Begu, în vârstă de 31 de ani, va evolua în finală contra italiencei Lucia Bronzetti, locul 78 mondial, potrivit digisport.ro.

Finala de la WTA Palermo se dispută duminică, la ora 17:00.

Pentru prezenţa în finală, Begu va primi 15.922 de euro şi 180 de puncte WTA.

Urmăriți B1TV.ro și pe