Istvan Kovacs arbitrează miercuri seară ultimul act din Conference League, prima sa finală europeană la nivel de club. Ce post transmite meciul dintre Roma și Feyenoord

Istvan Kovacs arbitrează miercuri seară ultimul act din Conference League, prima sa finală europeană la nivel de club. Ce post transmite meciul dintre Roma și Feyenoord
Foto: Hepta.ro / SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Istvan Kovacs, delegat recent și pentru Cupa Mondială din Qatar, va arbitra miercuri seară prima sa finală europeană la nivel de club. Arbitrul român va conduce la centru ultimul act din Conference League, a treia competiție continentală ca anvergură, care le va pune față în față pe AS Roma și Feyenoord.

Partida se va disputa la Tirana, Albania, și va fi transmisă în România de PRO Arena.

Istvan Kovacs arbitrează miercuri seară finala UEFA Europa Conference League

Centralul va fi ajutat de asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene. Al patrulea oficialva fi Sandro Scharer, din Elveția, iar sistemul de asistență video va cădea în sarcina germanilor Marco Fritz, Christian Dingert și Bastian Dankert.

„În vârstă de 37 de ani, Istvan Kovacs va conduce prima sa finală europeană la nivel de club. În acest sezon, românul a condus 10 partide în competițiile de club UEFA, inclusiv manșa tur a semifinalei Ligii Campionilor dintre Manchester City și Real Madrid, scor 4-3”, spunea Federația Română de Fotbal.

Duelul de miercuri seară va fi a doua finală europeană a sezonului. Săptămâna trecută, Eintracht Frankfurt a cucerit Europa League, în dauna lui Glasgow Rangers.

Recent, FRF anunța că Istvan Kovacs va arbitra la Cupa Mondială din Qatar, competiție programată să se desfășoare în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie 2022.

„Istvan Kovacs este primul arbitru de centru din România care prinde lista pentru Mondial după 36 de ani. Ioan Igna a fluierat în partide disputate la Cupa Mondială din 1986. Anterior, Costel Rădulescu (1930), Andrei Rădulescu (1970) și Nicolae Rainea (1974, 1978, 1982) oficiaseră jocuri la turnee finale ale Cupei Mondiale”, menționa FRF.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră