Japonezii confirmă: Jocurile Olimpice, în pericol de a fi amânate

Japonezii confirmă: Jocurile Olimpice, în pericol de a fi amânate
Foto: Bryan Turner (Unsplash)

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost inițial programate pentru vara anului 2020. În contextul epidemiologic COVID-19, competiția sportivă a fost amânată pentru acest an, însă organizatorii vin din nou cu vești proaste. Toshiro Muto, șeful Comitetului de Organizare al evenimentului, a declarat că pe fondul răspândirii tulpinii Delta, se ia în calcul amânarea Jocurilor Olimpice.

„Nu putem prevedea ce se va întâmpla cu numărul de cazuri de coronavirus. Aşadar, vom continua discuţiile, dacă există o creştere a cazurilor. Am convenit că, în funcţie de situaţia pandemică, vom convoca o întâlnire a celor cinci părţi (n.r. – cu CIO, Comitetul Paralimpic Internaţional, guvernul japonez şi guvernul metropolitan din Tokyo).

În acest moment, cazurile de coronavirus pot creşte sau scădea. Deci, ne vom gândi la ce ar trebui să facem atunci când apare situaţia”, a declarat Toshiro Muto, potrivit Reuters.

Jocurile Olimpice 2021, organizate cu arenele goale

Pe de altă parte, organizatorii iau în calcul varianta potrivit căreia competitorii vor fi testați cu șase ore înainte de startul probelor. Dacă vor avea rezultat negativ, vor putea participa la întreceri.

Marţi, 20 iulie, Comitetul de Organizare de la Tokyo a raportat 67 de cazuri pozitive în rândul delegaţiilor sosite de la 1 iulie.

Jocurile Olimpice 2021 sunt programate să înceapă vineri, 23 iulie, cu ceremonia de deschidere. Din cauza COVID, competițiile se vor desfășura fără spectatori.