Judoka Vlăduț Simionescu, eliminat în optimi, la Jocurile Olimpice. Ce urmează pentru sportivul român // EXCLUSIV

Judoka Vlăduț Simionescu, eliminat în optimi, la Jocurile Olimpice. Ce urmează pentru sportivul român // EXCLUSIV
Vlăduț SImionescu / Foto: Captură Eurosport

Vlădut Simionescu, cel mai greu sportiv din delegația României la Tokyo, a fost eliminat în turul 2 de la Jocurile Olimpice. Vineri, românul a fost învins în sferturile turneului de judo +100kg de către ucraineanul Yakiv Khammo, cu 1-0.

În primul tur, Vlăduț Simionescu s-a impus categoric în fața lui Ali Omar, în mai puțin de un minut, prin ippon – punctaj maxim, 10-0.

În semifinala 1 s-au calificat japonezul Harasawa, care se va duela cu cehul Krpalek, iar în semifinala 2 rusul Bashaev, care a trecut de cel mai titrat judoka, Teddy Riner și care se va duela cu georgianul Tushishvili. Podiumul va fi stabilit astăzi.

Ce urmează pentru Vlăduț Simionescu, după Jocurile Olimpice de la Tokyo

Pentru judoka Vlăduț Simionescu urmează o vacanță, iar mai apoi, pregătirea pentru alte turnee majore, inclusiv Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.

„Nu mă opresc aici, cu siguranță voi mai rămâne în circuit până la Paris, chiar dacă mă calific sau nu. În acești trei ani, cu siguranță voi mai concura, pentru ca în momentul în care mă voi retrage, nu vreau să am resentimente că ar mai fi mers să fac performanță sau să încerc o calificare. Vreau să fiu împăcat cu mine”, a declarat Vlăduț Simionescu pentru B1TV.ro.

Simionescu a mai bifat o participare la Jocurile Olimpice, în 2012, la Londra, iar pe cele din 2016 le-a ratat, din cauza unei accidentări.

Ceilalţi doi reprezentanţi ai României în competiţia olimpică de judo de la Tokyo, Andreea Chiţu (cat. 52 kg) şi Alexandru Raicu (73 kg), au fost eliminaţi în primele două tururi.

Tot vineri, România a terminat pe locul 6 în finala de 8+1 feminin, iar Alin Firfirică a ratat calificarea în finală, la aruncarea discului.