Juventus ar putea fi complice în frauda lui Suarez. Ce rol ar fi avut clubul italian în trucarea examenului de limbă

Juventus ar putea fi complice în frauda lui Suarez. Ce rol ar fi avut clubul italian în trucarea examenului de limbă
foto: Hepta.ro / AFP7 / Maria Jose Segovia

Cazul lui Luis Suarez capătă amploare. Uruguayanul a intrat în atenția autorităților italiene, după ce ar fi încercat să își trucheze examenul de limbă pentru obținerea cetățeniei, dar se pare că nici Juventus Torino nu este străină de cele întâmplate.

Juventus Torino riscă să fie implicatăJuventus în dosarul privind frauda lui Suarez

Avocata Maria Turco, care a reprezentat-o pe campioana Italiei, i-ar fi promis lui Simone Olivieri, directorul general al Universității din Perugia, că va aduce și alți fotbaliști străini să susțină examenul de limbă, în cazul în care situația lui Luis Suarez se va rezolva favorabil, potrivit Gazeta Sporturilor.

Examenul de limbă italiană era programat pe 22 septembrie, dar a fost mutat pe 17, iar Luis Suarez știa întrebările dinainte. Pe fondul noilor interceptări apărute în dosar, chiar și Juventus Torino ar putea fi implicată în speța instrumentată de Procuratura din Perugia.

Luis Suarez este anchetat de Parchetul din Perugia, care a interceptat o serie de discuții telefonice compromițătoare. Acestea fiind spuse, dacă va fi găsit vinovat, atacantul uruguyan riscă să primească interdicție de a mai intra în Italia.

Totul ar fi început când Luis Suarez dorea să obțină cetățenia italiană pentru a putea fi considerat jucător comunitar și a semna cu Juventus Torino. În cele din urmă, transferul a picat definitiv, iar anumite foci de pe prima scenă a fotbalului european susțin că atacantul Barcelonei s-ar fi înțeles cu Atletico Madrid.

Zis și făcut, în goana după obținerea cetățeniei, Luis Suarez s-a prezentat în 17 septembrie la Universitatea din Perugia, unde trebuia să susțină examenul de limbă italiană. Totuși, uruguayanul e suspectat că ar fi știut întrebările la test dinainte, astfel căprocuratura locală și Guardia di Finanza îlanchetează, potrivit Gazzetta dello Sport

Parchetul analizează mai multe discuții telefonice interceptate, iar printre ele se numără și acestea: „Nu ar trebui, trebuie să treacă examenul. Cu un salariu de 10 milioane de euro, nu-i poți nega cetățenia pentru că nu a trecut examenul de limbă”;„Astăzi l-am sunat pe Lorenzo Rocca (n.r. profesorul care l-a testat). I-a oferit simularea examenului. Am convenit practic ce va fi”;„L-am învățat bine. Memorează o parte a examenului”.

Luis Suarez estecotat de Transfermarkt la o valoare de piață de 28 de milioane de euro. În cei șase ani petrecuți în tricoul Barcelonei, superstarul uruguayan a dat198 de goluri și 109 pase decisive. Cu toate acestea, echipa „blaugrana” vine după un sezon pe care l-a terminat în genunchi, pierzând titlul în favoarea rivalei istorice, Real Madrid, și părăsind Liga Campionilor după un sfert de finală în care a fost umilită de Bayern Munchen, câștigătoarea competiției.

Tags: