Ladislau Boloni a fost demis de Panathinaikos. Bilanțul românului la echipa din Grecia

Ladislau Boloni a fost demis de Panathinaikos. Bilanțul românului la echipa din Grecia
Foto: gsp.ro

Grecii și-au pierdut răbarea cu Ladislau Boloni. Antrenorul român a fost demis de la Panathinaikos, după remiza cu AEK, 1-1, din play-off-ul Super Ligii, cu cinci etape înainte de finalul sezonului.

AEK a dominat categoric meciul cu „verzii” și putea obține chiar victoria. Totuși, presa din Grecia spune că șefii de la Panathinaikos aveau decizia pregătită de câteva etape.

Bilanțul lui Ladislau Boloni la Panathinaikos

Ladislau Boloni a preluat-o pe Panathinaikos în octombrie 2020. A stat pe banca grecilor în 29 de partide, în care a înregistrat 14 victorii, 6 egaluri și 9 înfrângeri.

Panathinaikos nu mai îndrăznește să spere la cupele europene. În prezent, este pe locul 5 și are 50 de puncte după 31 de etape, la 5 puncte de AEK, care ocupă în clasament poziția a patra. Doar primele trei locuri facilitează, însă, calificarea în competițiile europene: Olympiakos, lider autoritar, cu 79 de puncte va merge în UEFA Champions League, iar Aris și PAOK, care au 57 de puncte, sunt favorite să se califice în Europa Conference League.

De-a lungul carierei, Ladislau Boloni a antrenat în Franța (Nancy, Rennes, Lens, Monaco), în Portugalia (Sporting Lisabona), în Asia (Al Jazira, Al Wahda, Al Khor, Ittihad), în Belgia (Standard Liege, Royal Antwerp, Gent) și Grecia (PAOK, Panathinaikos). De asemenea, tehnicianul în vârstă de 68 de ani a fost și selecționer al României în perioada 2000-2001.