DE NECREZUT! Două campioane mondiale la volei feminin evoluează în campionatul românesc: ‘Am făcut o mutare EXTRAORDINARĂ’ (FOTO)

DE NECREZUT! Două campioane mondiale la volei feminin evoluează în campionatul românesc: 'Am făcut o mutare EXTRAORDINARĂ' (FOTO)

Serbia tocmai s-a încoronat noua campioană mondială la volei feminin, după ce a învins Italia, cu 3-2, în marea finala disputată weekend-ul acesta, la Yokohama (Japonia).

Absolut remarcabil este faptul că din lotul campioanelor, antrenat de Zoran Terzic, care a activat şi în România, au făcut parte şi două jucătoare legitimate în prima ligă din ţara noastră: Maja Aleksić (CSM Volei Alba Blaj) şi Teodora Pušić (UVT Agroland Timişoara).

Ambele voleibaliste au fost transferate în vară de cluburile din România.

(Foto: prosport.ro / Teodora Pušić, nr. 12, şi Maja Aleksić, nr. 14)

Maja Aleksić (21 ani) a fost adusă de la Vizura Ruma (Serbia), semnând un contract pe două sezoane cu Alba Blaj. Teodora Pušić (25 ani) a venit de la Allianz MTV Sttutgart, fiind transferată de Timişoara cu puţin timp înaintea Campionatului Mondial din Japonia, scrie prosport.ro.

”Maja (Aleksić, n.r.) este considerată una din cele mai talentate jucătoare de către lumea voleiului din Serbia, are numai 21 de ani. Nu a jucat foarte mult la acest Campionat Mondial, dar am primit referinţe foarte bune despre ea. Noi am transferat-o în ideea că o vom avea pentru două sezoane, încercăm şi un proiect căruia să-i dăm continuitate, să nu mai schimbăm mai mult de 5-6 jucătoare în fiecare an.
Ţinând cont de vârsta pe care o are, 21 dea ani, ţinând cont şi de ce am auzit despre ea, de la antrenori şi jucătoare, cred că am făcut o mutare extraordinară”, a spus Vladimir Bacşiş, directorul general al echipei Alba Blaj.

Maja Aleksic a ajuns la Blaj la recomandarea lui Darko Zakoc, antrenorul echipei, cel care a şi promovat-o în prima ligă din Serbia încă de acum 4 ani.

Ultima oră
19:59 - Incident la vizita Papei Francisc în Grecia: Un preot ortodox l-a făcut “eretic” (VIDEO)
19:40 - Consiliul Național al Elevilor: Condamnăm lipsa de viziune asupra unui posibil val 5 COVID. E esențial ca Ministerul Educației și cel al Sănătății să ia măsuri care să limiteze riscul de infectare din școli
19:14 - Grav accident la ieșire din Timișoara. Un om a murit și doi au fost răniți (VIDEO)
18:54 - Sorin Grindeanu: Am aflat o chestiune de Cartea Recordurilor – de 13 ani se lucrează la centura de la Tecuci. Zici că e centura Parisului (VIDEO)
18:35 - Doar 8.103 persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 cu prima doză, în ultima zi. Datele complete
18:09 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 5 – 11 decembrie. Săgetătorii să fie foarte atenți ce vorbesc, cu cine vorbesc și ce promisiuni fac (VIDEO)
17:41 - Sorin Grindeanu: Eliminarea taxei de pod la Cernavodă-Feteşti, pe agenda Parlamentului săptămâna viitoare. Dacă am renunța la taxă, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR
17:14 - Vaslui: Un tânăr care suferă de depresie şi-a tăiat gâtul cu drujba. El a fost dus cu elicopterul SMURD la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, unde a fost operat
16:48 - Sorin Grindeanu: În România nu avem cotă unică, asta e o prostie / S-a convenit ca la anul să avem o discuție așezată, dacă merită să umblăm la sistemul fiscal
16:26 - Tânără cu dizabilităţi dintr-un centru din Vâlcea, cu fractură la un picior netratată de jumătate de an şi cu malnutriţie severă / Parchetul a deschis dosar penal