Marian Iancu a ieşit din închisoare. Fostul patron de la Poli Timişoara a fost eliberat cu 6 ani mai devreme

Marian Iancu a ieşit din închisoare. Fostul patron de la Poli Timişoara a fost eliberat cu 6 ani mai devreme
Foto: Hepta - MMA / Maria Studio

Marian Iancu a fost eliberat condiționat din închisoare, urmare a unei decizii pronunțate de Judecătoria Sectorului 4. Fostul patron de la Poli Timişoara a părăsit penitenciarul luni, cu șase ani mai devreme decât ar fi trebuit.

De ce a ajuns la închisoare Marian Iancu

În 2014, Marian Iancu a primit 12 ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală și spălare de bani în dosarul „RAFO”. Pentru a recupera prejudiciul, magistraţii au decis confiscarea de la el şi de la doi complici, condamnaţi și ei, a 7 case şi apartamente, 7 terenuri şi 3 maşini, amintește digisport.ro.

Un an mai târziu, Iancu a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru înșelăciune și spălare de bani în dosarul „Rafo-Carom”.

Potrivit legislației în vigoare, el ar fi trebuit să execute pedeapsa cea mai mare. Judecătoria Sectorului 4 a decis, însă, eliberarea sa condiționată, cu șase ani mai devreme.

Rolul lui Marian Iancu la Poli Timișoara

Marian Iancu (56 de ani) a fost patronul Politehnicii Timișoara între anii 2005 și 2011.

Cu el finanțator, Poli Timișoara a fost printre echipele de top din România, înainte să fie retrogradată în Liga 2. Cea mai mare performanță a fost locul 2, pe care l-a ocupat în două sezoane, 2008-2009 și 2010-2011, amintește prosport.ro.

În Europa, echipa a jucat în grupele UEFA Europa League, după ce în preliminariile UEFA Champions League a produs o surpriză imensă prin eliminarea celor de la Șahtior. Totul s-a întâmplat acum 11 ani.

După ce Marian Iancu s-a retras, performanțele clubului au avut serios de suferit.

Urmăriți B1TV.ro și pe