Marian Iancu se alătură vocilor care îl critică pe Dan Șucu: „La Rapid nu produci mobilă. În anul centenarului, era nevoie de o emoție în plus”

Marian Iancu se alătură vocilor care îl critică pe Dan Șucu: „La Rapid nu produci mobilă. În anul centenarului, era nevoie de o emoție în plus”
Foto: Hepta.ro / MMA / Maria Studio

Marian Iancu, fostul patron al Politehnicii Timișoara, a vorbit despre situația de la Rapid și s-a alăturat vocilor care îl critică pe Dan Șucu, reproșându-i stilul „corporatist” în care administrează viața clubului, transmite Digisport.ro.

Marian Iancu îl critică pe Dan Șucu, acționarul lui Rapid

Fostul patron al clubului de pe Bega s-a arătat de părere că marea greșeală a acționarului de la Rapid a fost să îl cedeze pe Rareș Ilie la Nice pentru 5 milioane de euro.

„Vreau să vorbesc din punctul de vedere al unui investitor, al unui patron. Când vii la un club cu o asemenea notorietate și îl vinzi pe Rareș Ilie, nu e OK… Nu vii la o echipă să vinzi cel mai bun tânăr jucător de la echipă, un jucător de finețe, de execuție.

Practic, a venit într-o zi și în ziua următoare l-a vândut pe Rareș Ilie. Și se continuă lipsa de investiții. Nu știu cât de dispus e domnul Șucu să investească, e destul de liniar și departe de ambițiile Rapidului.

Eu sunt născut în Giulești, mă bucur pentru tot ce se întâmplă în jurul Rapidului. Reproșul pe care îl fac e că nu înțeleg de ce există atât de multă reținere la nivelul investitorilor. Vânzarea lui Rareș Ilie mi-a transmis o stare de incertitudine. Să nu ai cu cine să dai gol în anul centenarului, nu înțeleg”, a declarat Marian Iancu, la Pro Arena.

El consideră că ar fi fost nevoie „de o emoție în plus” în 2023, în anul în care Rapid București împlinește 100 de ani de la înființare.

„Toată conducerea Rapidului se califică la locul de muncă, Mutu, Niculae, Angelescu, Șucu. Singura care s-a calificat deja e galeria Rapidului, e golgheterul echipei. Va fi o luptă acerbă. E o dezamăgire că Mutu nu a cerut în această perioadă mai multe transferuri, focusat pe 2-3 poziții de atac.

E culpa investitorului dacă e interdicție la transferuri. Eu am investit vreo 20 de milioane la Timișoara, am cumpărat 11 jucători, cu Olăroiu cu tot. Asta trebuia să facă Șucu, să vină cu bani, nu să-l vândă pe Rareș Ilie

Din punct de vedere corporatist, Șucu are dreptate, așa cum prezintă afacerea numită Rapid. Dar la Rapid nu produci mobilă, mobila e impersonală, n-are suflet. Aici e fotbal, conduci suflete, oameni, e o stare de spirit. A conduce corporatist înseamnă rezultate financiare, dar nu înseamnă rezultate sportive. În anul centenarului, era nevoie de o emoție în plus”, a mai spus Marian Iancu.

Urmăriți B1TV.ro și pe