Marius Șumudică a făcut scandal la pauza meciului CFR – Lincoln. Cum și-a motivat jucătorii

Marius Șumudică a făcut scandal la pauza meciului CFR - Lincoln. Cum și-a motivat jucătorii
foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Marius Șumudică a reușit să evite rușinea din Gibraltar, în meciul tur din runda a doua a preliminariilor UEFA Champions League. A câștigat cu 2-1 în deplasare, la Lincoln, după ce antrenorul campioanei le-a dat „șoc” la pauză, jucătorilor săi.

„Șumi” a spart două sticle la pauză, de nervi, pentru a-i trezi la realitate pe jucătorii săi.

„Am jucat pe un teren imposibil, nu puteai să degajezi. Am avut vântul contra noastră în prima repriză, orice degajare se oprea la 15 metri. Dar n-avem voie să primim gol în ultimele minute ale reprizei, facem aceleași greșeli.

Nu mai există echipe mici, ați văzut, ei se antrenează aici, pe sintetic, au avut un avantaj. Asta e, a trebuit să sparg două sticle la pauză, să se trezească, aveau nevoie de un șoc. Apoi am controlat jocul și n-am avut probleme. Important e că am adus 3 puncte României, pentru coeficient, și ne-am făcut viața ușoara la retur. Suntem aproape de grupele Conference League, care reprezintă o rețetă financiară de succes.

Victoriile aduc victorii. Este proverbul fotbalului. Va trebui să câștigăm și acasă, dar până atunci ne așteaptă Clinceniul, să vedem ce jucători avem proaspeți, după care ne vom gândi la returul cu Lincoln”, a declarat Șumudică.

Victorie cu mari emoții pentru CFR Cluj, cu Lincoln

Lincoln Red Imps – CFR Cluj, din turul 2 preliminar al UEFA Champions League s-a încheiat cu scorul de 1-2. Trupa lui Marius Șumudică a părut că a mers ca în vacanță în Gibraltar, unde a prestat un joc palid, dominat în prima parte de echipa gazdă.

Campioana Gibraltarului a avut mai multe ocazii în prima repriză decât campioana României și a și înscris. Astfel, cele două echipe au plecat la vestiare, după primele 45 de minute, cu Lincoln în avantaj. Rosa a deschis scorul în minutul 45, după o fază ca în curtea școlii. Walker a pasat decisiv.

În repriza secundă, „feroviarii” au trecut în avantaj, prin dubla lui Debeljuh, în minutul 52 și minutul 58. Marius Șumudică i-a resuscitat pe jucători la pauză, care au prestat un joc mai solid în partea a doua a confruntării.

Dacă trece de turul 2, CFR Cluj o va înfrunta mai departe pe Slovan Bratislava sau Young Boys. Campioana României a evitat astfel echipe mai puternice, precum Dinamo Zagreb și Olympiacos.

Meciurile din turul 3 preliminar vor avea loc pe 3/4 august, respectiv 10 august.