Mesajul emoționant al căpitanului naționalei României, înainte de startul Jocurilor Olimpice 2021

Mesajul emoționant al căpitanului naționalei României, înainte de startul Jocurilor Olimpice 2021
Marius Marin și George Ganea / Foto: Echipa națională de fotbal a României (Facebook)

Marius Marin, căpitanul naționalei de fotbal a României la Jocurile Olimpice 2021, a transmis un mesaj plin de încredere înainte de debutul competiției.

„Jocurile Olimpice sunt pentru noi provocarea unei generaţii şi şansa unei vieţi de fotbalist. Vom lupta cu voi în inimă, români minunaţi din toate colţurile lumii. De aici, din Japonia, vrem să vă facem mândri din noi”, a declarat Marius Marin.

Turneul Olimpic de fotbal va avea loc în perioada 21 iulie – 7 august 2021. În urma tragerii la sorţi, România a fost repartizată în grupa B, alături de Noua Zeelanda, Coreea de Sud şi Honduras.

Ultima participare a României la Olimpiadă, cea mai slabă din ultimii 64 de ani

Cea mai de succes participare a României a fost la Jocurile Olimpice din 1984, când delegația „tricoloră” a câștigat 53 de medalii, dintre care 20 de aur. Participarea pe locul al doilea din punct de vedere al rezultatelor a fost cea de la Sydney, din 2000, cu 26 de medalii cucerire, dintre care 11 de aur.

Cea mai slabă participare din ultimele decenii a fost în 2016, când România a obținut doar cinci medalii, dintre care doar una de aur. Din 1952 nu se mai înregistrase o participare cu rezultate atât de modeste.

Performanțe slabe au fost bifate și în 2008 și 2012, când România a câștigat doar opt, respectiv nouă medalii. Patru medalii de aur în 2008 și două medalii de aur în 2012.

Japonezii au decis ca Olimpiada, stabilită inițial pentru 2020, să se desfășoare fără spectatori în tribune. Yoshihide Suga, premierul Japoniei, a declarat stare de urgență la Tokyo, pe fondul COVID, pentru perioada 12 iulie – 22 august.