Metodele lui Edi Iordănescu, puse la îndoială de un membru al Generației de Aur înainte de România – Bosnia: „Prea filosofează uneori”

Metodele lui Edi Iordănescu, puse la îndoială de un membru al Generației de Aur înainte de România – Bosnia: „Prea filosofează uneori”
Foto: Hepta.ro / SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Echipa națională a României se pregătește să dispute ultima partidă din campania de Liga Națiunilor, împotriva Bosniei și Herțegovinei, luni seară, la București, iar Dorinel Munteanu, cel mai selecționat jucător din istoria „tricolorilor” și component al Generației de Aur, a vorbit despre forma primei reprezentative și despre selecționerul Edi Iordănescu.

Dorinel Munteanu, despre Edi Iordănescu înainte de România – Bosnia: „ Am impresia că el prea filosofează uneori”

Potrivit GSP.ro, întrebat dacă ar trebui să continue Edi Iordănescu sau să fie schimbat de la cârma naționalei, fostul mare fotbalist a spus: „Eu nu sunt adeptul schimbărilor continue, dar am impresia că el prea filosofează uneori, am văzut și declarațiile de după meciul cu Finlanda. Ar trebui să transmită mesaje mai simple, mai clare”.

Întrebat cum ar trebui să procedeze actualul selecționer ca să progreseze naționala, el a adăugat. „Să aleagă și să păstreze un nucleu din șapte sau opt jucători care să evolueze mereu. Omogenitatea va fi zero dacă Edi sau un alt selecționer mai continuă așa, să schimbe lotul în continuu. Nu poți să creezi o echipă dacă tu înlocuiești întruna jucătorii!”.

„Tricolorii” au jucat vineri seară în Finlanda, acolo unde au bifat doar un egal, și nu au cum să mai prindă primele două poziții din grupă. Totuși, meciul cu Bosnia nu este lipsit de miză, având în vedere că ultimul loc în grupă ar echivala cu retrogradarea în Liga C valorică a competiției.

„Eu am prins doar repriza a doua din acel meci (cel cu Finlanda, n.r.), pentru că eram ocupat. Naționala a arătat mai mult ca o echipă, a dominat în unele momente, dar e un rezultat care nu spune nimic, nu rezolvă nimic”, a declarat Dorinel Munteanu.

Cu doar patru puncte după cinci runde, România se pregătește să încheie probabil cea mai slabă campanie de la înființarea UEFA Nations League, o competiție care oferă un traseu mai scurt către turneele finale, dar și poziții mai avantajoase în cadrul tragerilor la sorți. Singura victorie a primei reprezentative a venit împotriva Finlandei, 1-0 pe 11 iunie, în turul de la București.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
16:07 - Monica Anghel, răspuns tranșant la criticile fanilor: „Nu le-aș da un sfat femeilor să slăbească neapărat, dacă se simt bine în pielea lor și grase”
16:01 - O angajată a Primăriei Pașcani, acuzată de trafic de influență: ar fi primit aproximativ 45.000 de euro de la mai multe persoane cu scopul de a le rezolva solicitările
15:51 - Muncitorii români din Croația continuă protestele în Zagreb. N-au fost plătiți de două luni
15:50 - Primăria Brașov, amendată după accidentul în lanț din zona Dârste
15:38 - Cum funcționează contra propaganda ucraineană? Povestea unei tinere care vorbește cu mii de ruși în Telegram: „Sper că cel puțin câțiva oameni vor ajunge la ideea că ‘Soțul meu îmi este mai drag decât Herson'”
15:37 - Niculae Bădălău, arestat preventiv, a fost revocat de Parlament de la Curtea de Conturi (VIDEO)
15:29 - Preotul Vasile Bratie, despre venirea lui Moș Nicolae în copilăria sa: „Aveam nişte opinci roase de capră pe care nu puteam să le dăm cu cremă, dar le spălam şi le aşezam frumos lângă uşă”
15:27 - Ambasadorul Emil Hurezeanu, despre aderarea la Schengen: Președintele Austriei are o opinie favorabilă României. Decizia finală aparține guvernului, iar semnalele nu sunt optimiste
15:11 - Veste uriașă pentru Simona Halep: „S-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organism”
15:08 - Tudor Chirilă, replici dure la adresa lui Denis Roabes: „Știți cum e la fotbal? Când echipa joacă bine e meritul jucătorilor, când echipa nu joacă bine e vina antrenorului”