Mihaela Buzărnescu, în centrul unui SCANDAL imens privind banii de la US Open. O jucătoare face ACUZAŢII GRAVE la adresa româncei şi dă în judecată WTA

Mihaela Buzărnescu, în centrul unui SCANDAL imens privind banii de la US Open. O jucătoare face ACUZAŢII GRAVE la adresa româncei şi dă în judecată WTA

Mihaela Buzărnescu este în centrul unui scandal privind banii din circuitul WTA.
O jucătoare a reclamat-o pe româncă forului mondial după ce Buzărnescu s-a retras de la US Open 2018 chiar înaintea primului meci pe care trebuia să-l dispute.

Luxemburgheza Mandy Minella (32 de ani, 144 WTA) acuză că a ratat un loc pe tabloul principal de la ultimul Grand Slam al anului deoarece Mihaela s-a retras cu doar două ore înainte de startul meciului.
Antrenorul sportivei din Luxemburg, Tim Sommer, spune că totul a fost o manevră pentru că Mihaela să încaseze jumătate din suma oferită sportivelor care evoluează în turul 1. Conform regulamentului, sportivele care se retrag înaintea turneului încasează jumătate din sumă, iar cealalalta jumătate se duce către un lucky-loser. În acest caz, Mihaela a încasat 27.000 de dolari.

Sommer susţine că Buzărnescu jucatoarea noastră era suficient de grav accidentată încât n-ar fi trebuit să se înscrie deloc pe tabloul principal, dar a anunțat totuși că va participa ca să nu piardă banii.
„Când Mihaela Buzarnescu s-a accidentat la Montreal și a scris pe Twitter că nu va putea juca la US Open credeam că Mandy va întra pe tablou. Când am ajuns la New Haven, Mihaela era încă pe lista de start.
I-am contactat pe cei de la WTA și mi s-a spus că Buzărnescu este la New York și încearcă să se recupereze. A scris și ea pe Twitter asta. Am întrebat un doctor și pe fizioterapeutul nostru dacă este posibil să joci cu ligamentul afectat și mi-a zis că nu este nicio șansă, că durează între șase și opt săptămâni până când revii la normal. Am contactat WTA din nou și nu mi se pare normal că atunci când ai un diagnostic și știi că ești accidentată să te mai înscrii la un concurs”, a declarat Tim Sommer pentru SpoX, potrivit ziare.com.

El a explicat apoi că WTA nu i-a putut oferi un răspuns la reclamația făcută pe numele Mihaelei Buzărnescu.
„Cei de la WTA mi-au spus că nu se poate face nimic, că totul depinde de Federația de Tenis din SUA deoarece turneul are loc la New York. Apoi am făcut o plângere la organismul care se ocupă de integritatea tenisului, pentru a pune presiune pe WTA. Și pentru a fi siguri că-i spun Mihaelei cum stau lucrurile: dacă ar fi jucat, ar fi fost zeci de pariuri pe adversara. Dar nimic nu s-a întâmplat”, a adăugat Sommer.

Mai mult, antrenorul a menționat că nu înțelege de ce Mihaela a insistat să încaseze această sumă. „Buzarnescu a încasat 1 milion de dolari în acest an. Chiar avea nevoie să ia 27.000 de dolari într-un asemenea mod?”, a menționat Sommer.

Din nefericire, scandalul a luat amploare, iar Mandy Minella i-a scris un mesaj dur Mihaelei.
„Mandy i-a scris că înțelege totul, dar că există o limita! Mihaela i-a răspuns că a avut o viață grea și că a trecut prin situații similare! Cel puțin ultima parte este pură ficțiune”, a spus Sommer.

El a anunțat că Mandy Minella a contactat deja o echipă de avocați și WTA va fi dată în judecată.
„Suntem în contact cu o echipă de avocați din Orlando. Nu este vorba despre domnișoara Buzărnescu, ea a acționat legal, deși din punct de vedere moral lucrurile sunt discutabile. WTA trebuie să-și asume însă responsabilitatea”, a conchis antrenorul.

Anul acesta, Mihaela Buzărnescu a câştigat, din tenis, suma de 1,004 milioane de dolari.