Mihaela Buzărnescu debutează la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cu cine va juca

Mihaela Buzărnescu debutează la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cu cine va juca
Mihaela Buzărnescu / Foto: @miki.buzarnescu (Instagram), Wimbledon

Mihaela Buzărnescu (33 de ani, 168 WTA) este singura reprezentantă a României la tenis, la proba de simplu. Fostul număr 20 mondial și-a aflat adversara din primul tur. Nu va avea misiune simplă, petru că o va întâlni pe americanca Alison Riske (31 de ani, 36 WTA), în urma tragerii la sorți.

Până în prezent, cele două sportive s-au mai înfruntat o singură dată, în 2018, la Hobart. Românca s-a impus cu 7-6, 6-1, în sferturile competiției. Dacă „Miki” va reuși să treacă de Riske, mai departe va juca împotriva câștigătoarei duelului Kiki Bertens (29 de ani, 21 WTA) – Marketa Vondrousova (22 de ani, 41 WTA).

Mihaela Buzărnescu este debutantă la Jocurile Olimpice. Sorana Cîrstea, Simona Halep, Patricia Țig, Ana Bogdan și Irina Begu au refuzat săreprezinte România la Tokyo, acuzând probleme medicale. Dacă primele două nu au mai participat la turnee, restul nu par să aibă probleme. Begu de exemplu, a fost eliminată astăzi de la turneul de pe zgură de la Gdynia, Polonia.

Adversare incomode la Jocurile Olimpice pentru Mihaela Buzărnescu și cuplul Monica Niculescu & Raluca Olaru

Înainte de startul competiției, Buzănescu este plină de entuziasm.

„Ar fi ideal să ajung în semifinale sau să mă bat pentru o medalie! Mă las de tenis după aia!

Sunt atât de mândră şi onorată că reprezint România şi sper să joc bine pentru că în ultima vreme joc mai bine şi mă simt mai bine şi sper să vină nişte meciuri bune. Aş fi plătit eu ca să fiu acolo pentru că îmi doresc enorm acest lucru şi mă bucur că s-a realizat”, a declarat „Miki” pentru Fanatik.

Adversare incomode vor avea și reprezentantele României în proba de dublu feminin, Raluca Olaru şi Monica Niculescu. Vor juca în primul tur contra taiwanezelor Hao-Ching Chan & Latisha Chan, favoritele numărul cinci ale competiţiei.