Mihaela Sandu, medalie de bronz la Campionatul European de Șah pe echipe. Rezultate excelente și pentru Bogdan Deac, care continuă să avanseze în clasamentul mondial

Mihaela Sandu, medalie de bronz la Campionatul European de Șah pe echipe. Rezultate excelente și pentru Bogdan Deac, care continuă să avanseze în clasamentul mondial
Foto simbol: Pixabay

Mihaela Sandu a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de Șah pe echipe, care s-a desfășurat în Slovenia în perioada 11-22 noiembrie. Bogdan Deac a făcut și el un turneu de excepție și a urcat pe locul 61 mondial, transmite Fanatik.

Medalie de bronz la Campionatul European de Șah pe echipe pentru Mihaela Sandu

Ciprian Nanu, antrenorul lotului feminin, spune că a fost un turneu echilibrat, în care diferența a fost făcută de fiecare punct câștigat.

„Am ratat la limită câteva victorii și cred că puteam să terminăm fără probleme mult mai sus, poate chiar undeva pe locul 5. A fost un turneu echilibrat, diferența se face la fiecare punct câștigat. Mihaela a avut un turneu excelent, a fost în mare formă. Irina poate nu a avut rezultatele pe care și le dorea, dar se întâmplă la șah. A participat și la foarte multe turnee în ultima perioadă, poate a fost un pic obosită. Mihaela a făcut un turneu de excepție, am forțat cu ea în ultima rundă pentru că simțeam că poate lua medalie”, a declarat Ciprian Nanu pentru Fanatik.

Bogdan Deac, rezultate excelente în turneul masculin

Româna a terminat pe locul 25 în proba masculină, unde a reușit victorii spectaculoase cu Germania și Austria. Reprezentanții țării noastre au terminat neînvinși chiar și cu Ucraina, care în cele din urmă avea să câștige competiția.

În vârstă de doar 20 de ani, Bogdan Deac i-a învins pe experimentații Alexander Donchenko, Michael Adams și Ivan Saric, remizând cu Jan Krzystof Duda (locul 14 mondial) și Anton Korobov (locul 49 mondial).

„Până la un anumit punct părea un rezultat remarcabil, dar iată că au obosit băieții. Campionatul ăsta european a fost într-un format diferit, țările mici joacă separat. Și nu mai ai timp să te mai odihnești cu un meci mai ușor (…). (Bogdan Deac, n.r.) are deja toate calitățile pentru a ajunge în top 10 pe viitor. A prins multă încredere după Superbet Chess Classic”, a spus Alin Berescu, antrenorul lotului național masculin, pentru Fanatik.