Ministrul Eduard Novak, mesaj tăios după ce a aflat că România nu va avea nicio jucătoare de tenis la Jocurile Olimpice

Ministrul Eduard Novak, mesaj tăios după ce a aflat că România nu va avea nicio jucătoare de tenis la Jocurile Olimpice
Eduard Novak

Nici măcar o jucătoare de tenis din România nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, aspect care-l nemulțumește pe ministrul Sportului, Eduard Novak. Oficialul Guvernului a reacționat printr-o postare, publicată pe pagina sa de Facebook.

„Această decizie transmite un mesaj toxic pentru tot sportul. Olimpismul este mai presus de orice, iar principiile sale onorează bucuria aflată în efort și valoarea educativă a bunului exemplu.

La Jocurile Olimpice participa staruri ale sporturilor care câștigă milioane de euro și care respectă aceste principii. De aceea, este de neînțeles pentru mine decizia sportivelor noastre”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Eduard Novak avertizează Federația Română de Tenis

Novak a avertizat că pentru anul viitor, are în vedere o evaluare mai serioasă a programelor pe care le va finanța pentru Federația Română de Tenis.

„Cu siguranță, vom analiza foarte serios de anul viitor ce programe vom finanța pentru Federația Română de Tenis. Aștept reacția oficială a federației referitor la acest caz”, a notat ministrul.

Rămâne de văzut dacă tăierea fondurilor pentru Federația Română de Tenis va reprezenta o soluție, în condițiile în care de-a lungul timpului, diverși oameni din sportul românesc s-au plâns că mai toate disciplinele sunt deja subfinanțate. Printre acestea, inclusiv tenisul.

Nici sportivii din tenis, dar nici cei din fotbal nu manifestă prea mare interes pentru Jocurile Olimpice. În lotul lui Mirel Rădoi, singurul nume important este George Pușcaș. „Tricolorii” vor merge la Olimpiadă fără jucători precum Chiricheș, Marin, Maxim, Stanciu, Hagi, Nedelcearu, Dennis Man și Valentin Mihăilă.

Ultima oră
14:15 - GCS: 1.131 de paturi ATI COVID în România, din care 990 sunt ocupate. Câte locuri sunt în București
14:12 - Eugen Tomac (PMP): Comisia Europeană monitorizează situația comunității românești din Serbia, care e în continuare profund discriminată. Belgradul încalcă flagrant drepturile românilor
13:51 - Florin Cîțu: Vreau mai multă implicare din partea Primăriei Capitalei în gestionarea valului 4 COVID / Laude pentru Cseke Attila, interimarul de la Sănătate (VIDEO)
13:41 - Loredana Groza, anunț după ce duminică a fost luată cu ambulanță. Cum se simte artista
13:37 - IOS 15, lansat oficial. Ce aduce nou sistemul de operare de la Apple
13:28 - Acces Direct, de la Antena 1, vine cu o nouă blondină: Cosmina Scăunașu. Cine este ea şi ce a spus Mirela Vaida
13:23 - Explozie a cazurilor de COVID: 6.789 în ultima zi, din care peste 1.000 doar în București. Încă un județ a intrat în scenariul roșu / Pandemia a mai făcut 129 de victime / 990 de pacienți la ATI, din care 20 sunt copii
13:11 - Florin Cîțu: O să cer o anchetă pentru că vreau să știu cum a fost pregătit valul 4 de Ministerul Sănătății
13:10 - UE susține Franța, în conflictul cu SUA, pe tema submarinelor nucleare. Care a fost poziția oficială a României / Scandalul se poate extinde și la noi, unde Naval Group a câștigat un contract pentru corvete, care încă nu a fost semnat
13:00 - Vlad Voiculescu (USR PLUS): Campania de vaccinare e un eșec. Problemele – Prioritizarea esențialilor și concursul întru relaxare, când vaccinarea deja încetinea