Ministrul Eduard Novak se pregătește de Jocurile Paralimpice. Când revine pe pistă

Ministrul Eduard Novak se pregătește de Jocurile Paralimpice. Când revine pe pistă
Eduard Novak, în platoul B1 TV

Ministrul Eduard Novak, multiplu medaliat în diverse competiții internaționale, printre care și Jocurile Paralimpice, va reveni pe pistă. Până la Olimpiadă, ministrul-sportiv va participa la o cursă de verificare, Cupa Max Ausnit, la Lugoj.

În acest weekend, pe 31 iulie și 1 august va participa Novak la turneul care va preceda Jocurile Olimpice.

„La acest sfârşit de săptămână, intru din nou în competiţie. Participarea la Cupa Max Ausnit este o ocazie perfectă de pregătire şi verificare pentru Jocurile Paralimpice. Anul acesta este şi ediţie aniversară, competiţia de la Lugoj împlinind 10 ani.

Mi-ar prinde bine încurajările voastre de-a lungul celor două probe – contratimp şi fond – care vor avea loc sâmbătă şi duminică. Prin participarea mea la aceste competiţii, aş vrea să încurajez autorităţile din toate zonele ţării să includă strategii de dezvoltare a infrastructurii locale sportive.

Îndemnul meu este ca sportul de masă să fie unul dintre obiectivele lor în politicile locale. Aşa stopăm sedentarismul şi încurajăm un stil de viaţă mai sănătos. Acesta este unul dintre obiectivele mele prin Strategia Naţională pentru Sport”, a transmis ministrul, pe pagina sa de Facebook.

Palmares impresionant pentru Eduard Novak, în calitate de sportiv

În vârstă de 45 de ani, Novak participă la concursuri în calitate de ciclist paralimpic rutier și de pistă. Înainte, a fost patinator de viteză, timp de 10 ani, perioadă în care a cucerit 11 titluri naționale și a stabilit 30 de recorduri naționale la tineret. Cea mai bună performanță în afara țării a fost locul 10, la Campionatul Mondial de Junior.

Un accident rutier i-a pus capăt carierei de patinator, la vârsta de 20 de ani, în anul 1996. Astfel, medicii au fost nevoiți să-i amputeze piciorul, iar visul de a participa la Jocurile Olimpice de iarnă, de la Nagano, a fost ruinat.

După ce și-a văzut visul năruit, la un an de zile după accidentul cumplit, a devenit ciclist profesionist, iar în 2003 a devenit campion european. La campionatele mondiale, Novak a câștigat 23 de medalii, iar la competițiile interne, 7. La Jocurile Olimpice din 2008 a câștigat argintul, iar la Londra, în 2012, aurul.

Ultima oră
20:55 - Poliţia Română anunță că are circa 3.000 de dispozitive cu care poate verifica certificatele verzi
20:31 - Înregistrări din ședința în care echipa lui Dan Barna pregătește strategia pentru turul 2 cu Dacian Cioloș: „E caft pe bune” / „O să facem un call center cu vedete”
20:16 - Administrația Prezidențială a anunțat oficial faptul că Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la Congresul PNL
20:10 - Dan Motreanu: Nu candidez pentru nicio funcție la Congresul PNL / Ce înseamnă „echipa câștigătoare”? Pe cine au învins? / Ar fi o pată mare pe obrazul PNL și al președintelui Iohannis să fie aleși oameni controversați
19:44 - China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor: Au fost blocate toate tranzacțiile
19:42 - Certificatul verde, un adevărat imbold pentru vaccinare. Măsura a fost adoptată cu întârziere de Guvernul Cîțu, într-un moment în care campania aproape înțepenise
19:10 - Raed Arafat confirmă: Intrarea la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde
19:05 - Aproape 20.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 17.000 cu prima doză. Mai bine de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)
18:33 - Peste 10.000 de porci vor fi ucişi la o singură fermă din Hunedoara ca urmare a confirmării pestei porcine africane