Ionuț Stroe, ministrul Sportului, a anunțat că Liga 1 de fotbal s-ar putea relua după 13 iunie, fără spectatori. Ce se întâmplă cu celelalte activități sportive

Ionuț Stroe, ministrul Sportului, a anunțat că Liga 1 de fotbal s-ar putea relua după 13 iunie, fără spectatori. Ce se întâmplă cu celelalte activități sportive
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului a declarat marți seară, într-o emisiune transmisă de Digi 24, că meciurile din Liga 1 de fotbal ar putea fi reluate în al doilea weekend al lunii iunie,dar fără spectatori.

Ministrul a spus că decizia va fi luată în funcție de evoluția pandemiei, iar după 1 iunie va anunța planurile de reluare a mai multor activități sportive, ceea ce este pentru primul anunț de la suspendare.

„Gândim un plan pentru fotbal și pentru celălate competiții, pentru că vor fi sporturi cu caracter individual care și doresc a a relua competițiile. avem un plan pt înot,pentru sălile de fitness, pentru pregătirea sportrivă pentru celălate spoturi care sunt închise și le vom analiza pe fiecare în parte„, a spus Stroe.

Pe 1-2 iunie vom organiza o conferință în care vom prezenta toate regulile pentru repornirea Ligi 1 de fotbal. Joi, la INSP, vom avea o discuție mult mai consistentă în legătură cu aceste scenarii, cu propunerile pe care LPF și FRF le-au avansat deja și vom avea în continuare discuții cu cei doi organizatori de competiții, astfel încât să le avansăm public”, a spus ministrul.

Până când va fi posibil să ajungă pe stadion, Stroe îi îndeamnă pe români să urmărească competițiile din fața televizoarelor.

România seinspiră din modelul german pentrureluareacompetițiilor sportive

Reluarea activităților sportive se vor face în România după modelul german, care funcționează deja, și care va fi preluat și de spanioli, care plănuiesc relaurea competișțiior pe 8 iunie.

Nu este nici un fel de problemă să spunem că împrumutăm din bunele practici. Da, modelul german este unul care funcționează, s-a văzut. Meciurile din Bundesliga sunt difuzate peste tot in lume și regulile făcute de ei sunt bune. Pentru noi au fost mai multe surse de inspirație, inclusiv studii medicale și scenarii adapatabile competiților din România”, a mai declarat ministrul.

Se iau în calculactivități sportive pentru copiiîn perioada în care școala este închisă

Ionuț Stroe a mai spus că gândește un plan pentru copii, astfel încât, în perioada în care nu merg încă la școală, cei mici să partcipe la cât mai multe activități sportive.

Pregătim un pachet special pentru copii și juniori pentru că ei au o maximă oportunitate din punctul meu de vedere în aceasts perioada în care au foarte mult timp liber, nu mai merg la școală și cred că trebuie să fructificăm această oportunitate și să le asiguram cadrul astfel încât să partcipe la cât mai multe activități sportive„, a spus Ionuț Stroe.

Măsuri de protecție împotriva răspândirii noului coronavirus, odată cu reluarea activităților sportive

Sportivii, oficialii, arbitrii,delegații, observatorii și cadrele medicalecare vor participa la evenimentele sportive vor fi supuși unor controale riguroase pentru a evita infectarea cu noul coronavirus și fi testați cu 2-3 zile înainte de meci, a mai spus Stroe.

Stadioanelevor fi împărțite în3 zone: o zonă de securitate interioară – terenul, tunelul de acces și vestiarele, unde va permisă prezența a maximum 100 de persoane, o a doua zonă, în tribune, care va fi organizată pentru transmisiile TV și presă și o zonă exterioară, pentru personalul de pază.

Toate competițiile sportive au fost anulate în luna martie,din cauza noului coronavirus, care s-a răspândit la nivel mondial.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti