Mircea Lucescu, în istoria UEFA Champions League. Ce au scris spaniolii de la Marca despre antrenorul român, înainte de startul celor mai așteptate grupe din fotbalul inter-cluburi

Mircea Lucescu, în istoria UEFA Champions League. Ce au scris spaniolii de la Marca despre antrenorul român, înainte de startul celor mai așteptate grupe din fotbalul inter-cluburi
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Hennadii Minchenko

Dinamo Kiev începe marți o nouă aventură în Champions League, iar tehnicianul său, românul Mircea Lucescu, deține deja recordul de cel mai în vârstă antrenor din istoria competiției, cu 75 de ani și 132 de zile la cea mai recentă partidă, remarcă publicația spaniolă Marca înainte de startul grupelor.

Dinamo Kiev este în Grupa E a actualei ediții, cu Bayern Munchen, Barcelona și Benfica Lisabona, iar marți seară va juca împotriva formației portugheze, pe teren propriu, de la ora 22.

Antrenorul român Mircea Lucescu, în istoria UEFA Champions League. Ce a scris Marca despre „veteran”

Înainte de startul grupelor Champions League, Marca a scos în lumină mai multe borne relevante, iar una dintre ele se numește „veterani și noutăți”.

„Julian Nagelsmann (actualmente la Bayern Munchen, n.r.) este cel mai tânăr antrenor din istoria UEFA Champions League, cu o vârstă de 31 de ani și 58 de zile când Hoffenheim al său a înfruntat-o pe Șahtior Donețk în septembrie 2018. A ajuns în semifinalele competiției în (ediția, n.r.) 2019/20 cu RB Leipzig. Antrenorul lui Dinamo Kiev, Mircea Lucescu, deja deține recordul de a fi cel mai veteran antrenor din istoria UEFA Champions League, cu 75 de ani și 132 de zile la întâlnirea sa cea mai recentă din competiție”, notează jurnaliștii spanioli.

Mircea Lucescu a adunat 109 meciuri în Champions League și este pe locul 3 din acest punct de vedere, după Carlo Ancelotti (166), actualul antrenor al lui Real Madrid) și Pep Guardiola (135), tehnicianul lui Manchester City.

Cel mai galonat antrenor român și-a prelungit contractul cu Dinamo Kiev până în vara lui 2023. Deși a fost contestat de fani pentru timpul petrecut pe banca lui Șahtior Donețk, Mircea Lucescu a câștigat cu echipa din capitala Ucrainei toate trofeele interne la primul sezon pe bancă.