Mirel Rădoi, pus la zid de către Ciprian Marica și Dorinel Munteanu. „Demisia de onoare!” / „A destabilizat vestiarul!”

Mirel Rădoi, pus la zid de către Ciprian Marica și Dorinel Munteanu. „Demisia de onoare! / „A destabilizat vestiarul!
Antrenorul Mirel Radoi. Sursa foto: Twitter

Remiza României cu Islanda, pe teren propriu, în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022, este privită de foștii jucători ai naționalei drept un mare eșec. Astfel, Mirel Rădoi este considerat principalul vinovat.

Imediat după meci, Ciprian Marica a cerut demisia lui Mirel Rădoi.

„Prin toate canalele media am cerut rămânerea selecționerului dacă ne calificam la baraj. Dar nu am reușit sa batem acasă o Islanda răvășita de scandaluri și de schimbări de generație. Și atunci de ce sa mai stea selecționerul?

Pentru ca demisia de onoare e un gest de asumare. Or dacă la fiecare pas greșit selecționerul iese și spune ca este vina lui, de ce s-ar supăra dacă eu trag concluzia ca a greșit?”, a declarat Ciprian Marica, la Pro TV.

Dorinel Munteanu, poziție categorică în privința lui Mirel Rădoi

Dorinel Munteanu a comentat și el eșecul naționalei. În opinia sa, Mirel Rădoi nu trebuia să anunțe înainte de dubla decisivă că vrea să încheie angajamentul cu FRF.

„Echipa nu s-a prezentat așa cum ar fi trebuit să joace, un joc deschis, în fața unui adversar modest. Trebuia să câștigăm (n.r. – meciul cu Islanda). Au fost multe lucruri care pot fi discutate. În primul rând, era ultimul meci acasă, un joc decisiv, trebuia abordat cu mare încredere, nu există trac sau emoție, avem jucători cu experiență în echipă.

100% a influențat echipa anunțul lui Rădoi, poate că unii își doreau ca el să plece. A destabilizat vestiarul, a contat enorm în sânul echipei. Sincer, nu știu ce a decis, până la urmă. Nu cred că va rămâne. Dar a uitat că este antrenorul echipei naționale, asta mă deranjează. OK, vrei să pleci, dar nu anunți când mai ai meciuri importante.

Avem nevoie de un antrenor care să inspire încredere și care a avut performanțe. Talent avem, jucători valoroși, dar au fost folosiți jucătorii nu pe pozițiile lor, la care joacă la cluburi. Trebuie să ai o filozofie de joc, iar unii jucători să stea pe margine dacă trebuie”, a declarat Dorinel Munteanu, la DigiSport.