Moment controversat la Jocurile Olimpice. Judoka, luată la palme de antrenor (VIDEO)

Moment controversat la Jocurile Olimpice. Judoka, luată la palme de antrenor (VIDEO)

Un moment atipic s-a petrecut la Jocurile Olimpice, la proba feminină de judo. Sportiva Martyna Trajdos (32 de ani), reprezentanta Germaniei la Tokyo, a fost luată la palme de antrenorul său, Claudiu Pusa.

În general, în sport, loviturile de palme sunt o formă de îmbărbătare, de motivare, o practică cel mai des întâlnită în sporturile de contact, dar mult mai rar întâlnită la feminin. Martyna Trajdos a avut nevoie de o astfel de încurajare înainte de meciul cu unguroaica Szofi Ozbas, din 16-imile competiției, la categoria 63 de kilograme.

Sportiva din Germania a fost zguduită și pălmuită, iar apoi, trimisă la luptă. Nu a avut mare succes, pentru că a fost învinsă de judoka din Ungaria.

Momentul în care sportiva din Germania a fost luată la palme, la Jocurile Olimpice (VIDEO)

Explicația sportive pălmuite la Jocurile Olimpice

Imaginile au devenit virale în social media. Unii au privit gestul antrenorului ca pe o normalitate, alții s-au arătat revoltați ori au făcut glume. În urma controverselor, Martyna Trajdos a oferit explicații pentru The Telegraph. Ea a explicat că îmbărbătarea a venit la solicitarea ei.

„Asta i-am cerut antrenorului meu să facă. Vă rog să nu dați vina pe el. Am nevoie de asta înainte de meciuri pentru a fi trează”, a declarat Martyna.

Ulterior, sportiva a venit cu alte precizări în social media.

„Se pare că nu a fost destul de tare. Aș fi vrut ca titlurile din presă să fie altele azi… După cum am mai spus, acesta este un ritual pe care-l am înainte de competiție. Antrenorul meu făcea ce i-am cerut eu să facă pentru a mă pregăti”, a scris Martyna.

Claudiu Pusa, în vârstă de 57 de ani, este un alt tehnician de la Jocurile Olimpice cu origini românești, care antrenează în țări străine. El a devenit antrenor al lotului de senioare a Germaniei în noiembrie 2016, după ce s-a remarcat prin rezultatele excelente de la juniori.

Ultima oră
13:56 - Răzvan Bezdedeanu, președintele USR PLUS Buftea, este implicat direct în mafia gunoaielor
13:51 - Carla`s Dreams, în pericol! Au sărit la bătaie, dar paznicii au intervenit în forţă!
13:44 - Talibanii au interzis frizerilor afgani să mai radă și să tundă bărbile. ”Nimeni nu are dreptul să se plângă”
13:39 - Lidia Buble are un mare secret, ce acum s-a aflat: de ce ţine mereu, în mână, o păpuşă fără păr, la Asia Express, la Antena 1!
13:32 - Cristian Pistol, consilierul lui Cîțu, o înlocuiește pe Mariana Ioniță la șefia CNAIR. Șeful CA-ului al CNAIR, un fost consilier al Vioricăi Dăncilă și apropiat al lui Dan Voiculescu
13:23 - Doar 24 paturi ATI libere pentru pacienți COVID, în toată țara. În spitalele din București nu mai există niciun loc
13:14 - 5.655 de cazuri noi de coronavirus, dintre care aproape 2.600 doar în București. Încă 109 decese asociate SARS-CoV-2, printre care și o femeie nevaccinată, de 28 de ani. La ATI sunt internați 272 de pacienți cu COVID-19
13:05 - Ludovic Orban: Președintele României a încălcat Constituția / Comsia de control al SRI ar trebui să cerceteze subiectul / Cîțu nu înțelege ce partitură a jucat și că a fost un pion pe tabla de șah, nicidecum regina (VIDEO)
13:05 - Florin Cîțu: Astăzi semnăm PNRR, este un moment istoric. Primii bani vor veni la începutul lui decembrie
12:56 - Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)