Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: „Meciurile de fotbal se vor juca fără spectatori”. Când s-ar putea redeschide porțile pentru suporteri

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: „Meciurile de fotbal se vor juca fără spectatori. Când s-ar putea redeschide porțile pentru suporteri
Foto: Dan Amariei

Fotbalul românesc se va relua în curând. Dar se vor desfășura partidele din campionatul intern cu spectatori pe stadion? Poziția lui Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, este fermă.

În această dimineață au loc la Guvern negocieri între reprezentanții executivului și liderii FRF, respectiv LPF, pe tema prezenței pe stadioane a spectatorilor, după reluarea campionatului.

Nelu Tătaru: „O galerie nu cred că poate păstra o distanțare socială”

Deși reprezentanții fotbalului românesc au fost chemați la discuții de premier, Nelu Tătaru crede că meciurile ar trebui să se desfășoare în continuare fără spectatori. În opinia oficialului de la Ministerul Sănătății, măsurile de restricție trebuie să continue, pentru că nu va putea fi respectată distanțarea socială. De asemenea, Tătaru a declarat că același punct de vedere este susținut și de către Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului.

„Sunt acele meciuri oficiale, dar fără spectatori, tocmai în condițiile în care putem păstra în tribune acea distanțare. O galerie nu cred că poate păstra o distanțare socială. Suntem într-un moment în care încercăm să gestionăm un sfârșit de campionat în niște condiții epidemiologice cu niște circuite bine stabilite. Discuțiile pe care le-am avut cu ministrul Tineretului și Sportului, dumnealui, la rândul lui având aceleași discuții cu cei din fotbal, au ajuns la această concluzie”, a precizat ministrul la Digi 24.

Propunerile lui Răzvan Burleanu, respinse de Guvernul României

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal și Justin Ștefan, s-au întâlnit marți cu reprezentanții Ministerului Sănătății și Ministerului Tineretului și Sportului.

Cei doi oficiali din fotbal au prezentat materialul pregătit de Comisia Medicală a FRF, prin care s-a solicitat permiterea accesului spectatorilor, într-un anumit procentaj, la meciuri.

Reprezentanții guvernului au respins propunerile lui Burleanu. Cel puțin până la 1 iulie nu se pune problema ca partidele să se joace cu suporteri în tribună, au precizat Tătaru și Stroe.

Oficialii fotbalului au solicitat ca stadioanele să poată găzdui 10% din capacitate.

Fotbalul românesc se reia de poimâine

„În momentul de față, noi avem spectacole în aer liber, pe scaun, cu distanțare. Întrecerile sportive n-o să le putem face de pe scaun. Oamenii sunt în mișcare, sunt în apropiere, iar distanțarea nu mai poate fi controlată. Puteți controla o galerie? Puteți controla o bucurie a golului?

Pe noi ne interesează să existe precauții. În momentul în care vom vedea că în comunitate nu vom mai avea acea transmitere accentuată, vom putea gestiona și lucrurile cu public”, a mai declarat Nelu Tătaru la începutul lunii mai, potrivit Sport.ro.

Fotbalul românesc se va relua de vineri, 12 iunie, cu meciul Universitatea Craiova – FC Botoșani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:21 - Forțele ucrainene au recuperat două orașe din Herson și „avansează cu încredere spre Marea Neagră”. Harta prezentată de Rusia confirmă pierderile sale semnificative din regiune
20:13 - S-a votat! În UE se va folosi un singur tip de încărcător pentru toate telefoanele mobile, tablete, camere digitale sau laptopuri. Probabil că îl ai deja acasă
19:55 - Soțul cântăreței de muzică populară Lena Miclăuș a fost reținut într-un dosar amplu de braconaj
19:52 - Jurnalistul Alin Cristea, despre ancheta DIICOT: Am fost 9 luni coleg de dosar cu un domn arestat tocmai datorită articolului. Șeful de facto al Biroului Teritorial Brăila îmi spunea că am cam greșit când îl criticam pe șeful poliției (VIDEO)
19:28 - Ana-Maria Barnoschi va fi soția unui tânăr de la malul mării. Află cine i-a furat inima
19:24 - Prețul biletelor de tren ar putea să crească din anul 2023. Traian Preoteasa (CFR Călători): Vom analiza la sfârșitul anului pe bugetul viitor
19:23 - Spiritele se încing la „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”. Ruxi i-a declarat „război” lui Cristi Mitrea: „Mi-ar plăcea să-l scot din joc”
19:08 - Studiile în România au devenit un lux: tinerii ajung să plătească un salariu doar pentru chirie și hrană
18:56 - Localitatea din România în care poți cumpăra un apartament cu două camere cu doar 6.000 de euro (FOTO)
18:37 - În loc să primească 100 de dolari, a primit 10,4 milioane și i-a cheltuit după bunul plac. Femeia riscă acum zeci de ani de închisoare