Noi vești despre Michael Schumacher: ‘Încerc să-l ajut și să aștept momentul în care voi putea face ceva concret’

Noi vești despre Michael Schumacher: 'Încerc să-l ajut și să aștept momentul în care voi putea face ceva concret'

Starea de sănătate a lui Michael Schumacher, după accidentul teribil suferit acum 7 ani la schi, este în continuare un mister. Apropiați ai fostului pilot de Formula 1, care au acces la vila sa din Geneva, l-a vizitat săptămâna trecută pe Michael și a împărtășit presei internaționale câteva vești despre acesta.

Noi vești despre Michael Schumacher

Unul din cele mai bine păzite secrete din lumeeste starea în care se aflăMichael Schumacher, acum în vârstă de 51 de ani.

Jean Todt, fost manager la Ferrari, unul dintre apropiații luiMichael Schumacher, a fost să-l viziteze pe marele campion deFormula 1 și a povestit presei că acesta luptă în continuare pentru viața sa.

„L-am văzut pe Michael. Luptă în continuare. Toată lumea știe ce accident nefast a suferit și prin ce necazuri a trecut. Dar are o soție extraordinară alături, are copiii aproape.

Și eu încerc să-l ajut și să aștept momentul în care voi putea face ceva concret și atunci nu voi ezita,”a spus Jean Todt, actualul președinte al FIA, potrivit Digisport.ro.

O nouă speranță din partea medicilor pentru Michael Schumacher

În vara acestui an, reputatul cardiolog francezPhilippe Menasche, cares-a ocupat și în trecutdeMichael Schumacher, a declarat că este pregătit să efectueze un nou tratament bazat pe celule stem, scrie Contro Copertina, citat deMarca.

Intervenţia este făcută în încercarea de regenerare a sistemului nervos central al luiMichael Schumacher.

Potrivit specialiştilor, Schumacher suferă de atrofie musculară şi ostreoporoză din cauză că nu poate avea activitate fizice.

Familia nu a precizat însă dacă intervenția a fost făcută.

Michael Schumacher este considerat drept cel mai bun pilot deFormula 1din toate timpurile

Michael Schumacher este născut la 3 ianuarie 1969, în Germania. Statistic, prin prisma celor şapte titluri mondiale câştigate, a celor 91 de victorii şi 76 de cele mai rapide tururi, Michael Schumacher este considerat drept cel mai bun pilot deFormula 1din toate timpurile.

Michael Schumacher mai are un frate,Ralf Schumacher, cei doi fiind unicii fraţi care au câştigat curse în Formula 1, şi au devenit primii fraţi care au terminat pe primele două poziţii în aceaşi cursă, o performanţă pe care au mai repetat-o de patru ori.

Michael Schumacher nu provine dintr-o familie bogată precum majoritatea piloţilor deFormula 1. Tatăl său a fost constructor, dar care se ocupa şi de circuitul de karting dinKerpen, de aici pasiunea lui Michael pentru curse, iar mama sa a fost muncitoare într-o cantină. Tatăl lui l-a pus să aleagă dintre judo şi karting, iar el a ales kartingul.

Michael este căsătorit cu Corinna şi are doi copii, Gina Maria şi Mick.

În decembrie 2013, Schumacher a suferit o traumă serioasă la cap în timp ceschiaîn staţiunea Meribel, din alpii francezi. El a fost transportat pe cale aeriană la spital, operat şi indus în starecomăartificială. După ce s-a aflat în comă din 29 decembrie 2013 până pe 16 iunie 2014, el a părăsit spitalul dinGrenoblepentru a se reabilita în continuare la Spitalul Universităţii (CHUV) dinLausanne,Elveţia.