OFICIAL: Clubul de fotbal Dinamo București a intrat în insolvență

OFICIAL: Clubul de fotbal Dinamo București a intrat în insolvență
foto: Facebook @ Pablo Cortacero

Dinamo continuă lupta pentru rezolvarea problemelor financiare. Echipa care a reușit să se salveze „la mustață” de la retrogradare în utlimele două sezoane a intrat, în mod oficial, în insolvență.

Tribunalul București a pronunțat decizia luni, 28 iunie, pentru societatea Dinamo 1948 S.A.

Până să intre în insolvență, clubul din Ștefan cel Marea avea datorii de aproximativ 6 milioane de euro șiinterdicție la transferuri din cauza restanțelor financiare către foștii jucători.

În opinia antrenorului Dusan Uhrin, intrarea în insolvență este cea mai bună decizie pentru Dinamo, în acest moment.

„Cred că este cea mai bună opțiune pentru Dinamo, pentru că așa vom putea transfera jucători”, a declarat Uhrin, înaintea plecării în cantonament, cu echipa.

În trecut, Dinamo a avut datorii și mai mari

Printre creditorii implicați în procesul lui Dinamo este clubul de fotbal Politehnica Timișoara, care are de primit de la „alb-roșii” 1 milion de euro, după transferul lui Dorin Rotariu la Brugge, realizat pentru 2,2 milioane de euro, în 2017.

Este pentru a doua oară când Dinamo ajunge în insolvență. Prima dată când a apelat la această procedură a fost în anul 2014, când clubul avea datorii de peste 10 milioane de euro. După un an și trei luni, „câinii” au reușit apoi să iasă din insolvență.

La un an de zile de când a cumpărat pachetul de acțiuni de la Ionuț Negoiță, spaniolul Pablo Cortacero continuă să fie invizibil.

Procedura insolvenței este închisăimediat dupăce debitorul își achită toate datoriile asumate în planul de reorganizare fațăde creditori. În cazul în care societatea parcurge toatăperioada destinatăreorganizării fărăa obține un rezultat pozitiv, aceasta intrăîn faliment.

Urmăriți B1TV.ro și pe