Olanda s-a calificat în optimile Cupei Mondiale! Final dramatic în lupta pentru locul 2

Olanda s-a calificat în optimile Cupei Mondiale! Final dramatic în lupta pentru locul 2
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Selecționata Țărilor de Jos a învins-o cu 2-0 pe Qatar, marți seară, și s-a alăturat echipelor calificate în optimile Cupei Mondiale. De la aceeași oră, tot în Grupa A, Senegal a reușit să treacă de Ecuador, scor 2-1, și s-a clasat pe locul 2, bifând prima prezență în faza eliminatorie a celei mai importante competiții internaționale de fotbal după o pauză de 20 de ani.

Olanda și Senegal s-au calificat în optimile Cupei Mondiale din Qatar

„Portocala mecanică” a avut de îndeplinit o simplă formalitate cu Qatar, gazda turneului și totodată prima selecționată eliminată, și s-a impus la pas, scor 2-0, prin golurile marcate de Gakpo (26`) și Frenkie de Jong (49`), care a înscris pentru prima oară la o Cupă Mondială.

Cu această victorie, Olanda a încheiat prima Grupa A și o va întâlni în optimi pe ocupanta locului 2 din Grupa B, poziție disputată de Iran și SUA, dar pe care ar putea sfârși chiar și Anglia.

Al doilea „bilet” pentru optimi a fost adjudecat de Senegal, care a început etapa pe poziția a 3-a, dar care a reușit să o învingă pe Ecuador și să treacă deasupra ei. Pentru selecționata africană au marcat Sarr (44`, penalty) și Koulibaly (70`), în timp ce pentru latinoamericani a punctat Caicedo (67`). Senegalezii o vor înfrunta optimi pe câștigătoarea Grupei A, acolo unde înaintea ultimei etape Anglia este prima.

Până acum și-au mai asigurat prezența în optimi Franța, Brazilia și Portugalia.

Urmăriți B1TV.ro și pe