Pele nu este la îngrijire paliativă și „nu spune la revedere într-un spital la ora actuală”, susțin fiicele sale

Pele nu este la îngrijire paliativă și „nu spune la revedere într-un spital la ora actuală”, susțin fiicele sale
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Hannibal Hanschke

Fostul mare fotbalist brazilian Pele nu a fost mutat la îngrijire paliativă, spune una dintre fiicele sale, care neagă speculațiile despre starea tatălui său, transmite The Guardian.

Considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști din toate timpurile, Pele (82 de ani) este bolnav de cancer la colon și a fost internat în spital săptămâna trecută. Legendarului brazilian i-a fost îndepărtată o tumoare de la colon în septembrie 2021, iar de atunci primește tratament constant.

Pele nu este la îngrijire paliativă, susțin fiicele legendarului fotbalist brazilian

Publicația Folha de S. Paulo susținea sâmbătă că Pele primește îngrijire paliativă, în condițiile în care chimioterapia a încetat să mai ofere rezultatele așteptate. Totuși, doctorii săi nu au confirmat informația, iar fiica sa, Flavia Nascimento, spune că articolul este departe de adevăr.

„Este destul de nedrept să spună oamenii că este în fază terminală, că este sub îngrijire paliativă. Credeți-ne: nu este”, a declarat ea, într-un interviu pentru Globo TV.

Nascimento susține că, din când în când, tratamentul tatălui său a fost ajustat deoarece cancerul nu a intrat complet în remisie.

Cel mai recent raport prezentat de personalul medical de la Spitalul Albert Einsten din Sao Paulo datează de sâmbătă, când acesta anunța că starea lui Pele este stabilă și a răspuns bine la tratamentul acordat pentru infecția respiratorie cu care a fost diagnosticat după spitalizare.

O altă fiică a lui Pele, Kely, a precizat într-un interviu că fostul mare internațional a avut COVID-19 cu trei săptămâni în urmă, ceea ce a condus la infecția respiratorie respectivă.

„Este bolnav, este bătrân, dar în acest moment este tratat pentru o infecție respiratorie și va fi înapoi acasă când se simte mai bine. Nu spune la revedere într-un spital la ora actuală”, susține Kely.

În cariera de fotbalist, legendarul Pele a evoluat pentru echipa națională a Braziliei și pentru cluburile Santos și New York Cosmos. El a câștigat Cupa Mondială de trei ori, în 1958, 1962 și 1970, un record în lumea fotbalului.

Suporterii lui Santos s-au adunat, duminică, în jurul spitalului.

„Emanăm energii pozitive pentru regele nostru, pentru tot ceea ce a făcut pentru fotbal la nivel global și tot ceea ce a făcut pentru Santos”, a declarat Jeferson Silvano, liderul grupului de suporteri.

Urmăriți B1TV.ro și pe