Duel între România și Rusia la Australian Open. Reprezentanții lui Vladimir Putin au făcut un anunț-surpriză (FOTO)

Duel între România și Rusia la Australian Open. Reprezentanții lui Vladimir Putin au făcut un anunț-surpriză (FOTO)
Sorana Cîrstea

Rușii sunt cu ochii pe situația de la granița Ucrainei, dar și pe Australian Open, primul turneu de Grand Slam din 2022. Consulatul Federației Ruse din România a publicat o postare mai puțin obișnuită pe Facebook, în care a anunțat confruntarea dintre rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova și Sorana Cîrstea. Totul, pe fondul escaladării conflictului Rusia – Ucraina – NATO.

Postarea surprinzătoare a reprezentanților Rusiei în România se referă la meciul care se va disputa sâmbătă, 22 ianuarie, în turul al treilea de la Australian Open, ora 12:00.

„În turul al treilea al Australian Open, unui turneu de tenis de Grand Slam care se desfășoară zilele acestea la Melbourne, se vor întâlni rusoaica Anastasia Pavliucenkova și românca Sorana Cîrstea.

Meciul va avea loc sâmbătă, 22 ianuarie, startul acestuia fiind programat pentru 12:00, ora Constanței”, au notat rușii, în social media.

Sorana Cîrstea și Anastasia Pavlyuchenkova s-au duelat de 6 ori până în prezent

În vârstă de 30 de ani, reprezentanta Rusiei ocupă locul 11 mondial. De-a lungul timpului a câștigat 12 turnee de tenis și peste 12 milioane de dolari doar din acest sport. Anul trecut a reușit victorii împotriva unor nume importante din circuit, precum Ajla Tomljanovic, Aryna Sabalenka, Victoria Azarenka, Elena Rybakina și Tamara Zidansek. Pe toate le-a învins la Roland Garros.

De partea cealaltă, Sorana Cîrstea, în vârstă de 31 de ani, ocupă locul 38 mondial. Se poate mândri cu două turnee de tenis câștigate la profesioniști și peste 6,6 milioane de dolari încasate doar în urma parcursului competițional. În acest an, Sorana a mai învins o rusoaică, pe Varvara Gracheva, în vârstă de 21 de ani, locul 78 mondial, cu 6-0, 6-0, la Melbourne Summer Set 2.

De 6 ori au jucat Sorana și Pavlyuchenkova. 3-3 este bilanțul meciurilor 1 la 1. Ultima confruntare a fost câștigată de rusoaică, în 2018.

Urmăriți B1TV.ro și pe