Acuzații grave ale Ucrainei. Cum ar încerca Rusia să creeze haos la Kiev

Acuzații grave ale Ucrainei. Cum ar încerca Rusia să creeze haos la Kiev
Putin refuză cererea parlamentului rus de a acorda independență regiunilor Donețk și Lugansk

Tensiunile dintre Rusia și Ucraina, respectiv SUA și aliații NATO escaladează. Noi acuzații grave au fost făcute din partea autorităților de la Kiev, cu privire la modul în care rușii ar încerca să creeze haos în societatea ucraineană.

Mai precis, vineri, serviciile de securitate din Ucraina au acuzat că Rusia orchestrează un val de avertizări false cu bombă, informează Barrons.

„Obiectivul serviciilor speciale ale țării agresoare este evident: să crească presiunea asupra Ucrainei, să semene anxietatea și panica în societate”, au transmis serviciile de securitate ucrainene, SBU, prin intermediul unui comunicat.

Joe Biden: intrarea trupelor ruse în Ucraina va fi considerată o invazie indiferent de scara ofensivei

Tot vineri, Joe Biden a oferit o serie de clarificări după conferința de presă în care a sugerat că „o incursiune minoră” a Rusiei în Ucraina ar genera un răspuns american de o anvergură mai mică decât ar fi făcut-o o invazie pe scară largă. Liderul de la Casa Albă susține că i-a transmis ferm omologului său rus, Vladimir Putin, că orice intrare a trupelor ruse pe teritoriul ucrainean va fi considerată o invazie.

SUA și Rusia poartă o nouă rundă de discuții la Geneva, de această dată la nivelul șefilor de diplomații, în încercarea de a găsi o soluție pentru dezamorsarea tensiunilor.

Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, a atenționat în cursul acestei săptămâni asupra faptului că din 2014 situația securității regionale se deteriorează și astfel,  s-a urmărit consolidarea flancului estic. Sprijinul anunțat de SUA și Franța demonstrează în viziunea ministrului de Externe interesul partenerilor strategici pentru atingerea acestui obiectiv.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:09 - De ce propaganda rusă chiar poate să funcționeze în Mariupol. Marin Gherman: Mulți nu au văzut lumina zilei cu săptămânile. Au ieșit din subsoluri și au văzut un oraș distrus. Sunt rupți de civilizație (VIDEO)
23:58 - Biserica Ortodoxă a Ucrainei anunţă ruperea de Patriarhia Rusă
23:44 - Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz: „Am avut mai multe discuții telefonice cu Putin și voi continua să discut cu el”
23:23 - Marin Gherman: Trebuie să ieșim din iluzia că Rusia își respectă angajamentele. Rusia vrea să distrugă Ucraina, deci pacea nu e posibilă. Ucrainenii vor victoria și spun „dacă tot murim, să murim pentru ceva” (VIDEO)
23:13 - Succes românesc la Cannes: Regizorul Alexandru Belc, premiat pentru regia filmului „Metronom”, în secțiunea Un Certain Regard
22:35 - Suedia și Finlanda nu reușesc să convingă Turcia să accepte aderarea lor la NATO. Negocierile, în impas
22:24 - Dan Petrescu, episod neștiut cu Gică Popescu din anul în care naționala a ajuns în sferturile Campionatului Mondial: „Eram disperați să ne vadă gagicile!” (VIDEO)
22:18 - Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cere statelor UE să sprijine Ucraina cu bani
22:01 - Kievul își pierde răbdarea. Un oficial ucrainean susține că „orice se poate întâmpla” cu oleoductul prin care Ungaria primește petrol rusesc și că ungurilor ar trebui să li se vorbească „pe limba lor”
21:54 - Val de concedieri în Armata Rusă, în rândul militarilor care au refuzat să lupte în războiul din Ucraina