Probleme cu acoperișul de 20 de milioane de euro de pe Arena Națională: se închide doar cu ajutorul apliniștilor utilitari

Probleme cu acoperișul de 20 de milioane de euro de pe Arena Națională: se închide doar cu ajutorul apliniștilor utilitari
Inaugurată în 6 septembrie 2011 la o partidă România-Franța (0-0), Arena Națională este cel mai mare stadion din România și a găzduit inclusiv evenimente continentale de anvergură, precum finala Europa League 2012 sau partide în cadrul EURO 2020. Sursă foto: Pixabay

Acoperișul celui mai mare stadion din România nu mai poate fi deschis automat, ci doar prin intervenția alpiniștilor utilitari.

Acoperiș retractabil de 20 de milioane de euro care trebuie deschis tot manual

Deși au fost investiți 234 de milioane de euro pentru construcția Arenei Naționale, în 11 ani nu s-a făcut niciun fel de întreținere specializată acoperișului – care a costat la instalare 20 de milioane de euro, anunță Prosport.

Nicușor Dan a încheiat un contract cu o firmă care se va ocupa de mentenanța acoperișului. Conform contractului, stadionul va beneficia de servicii de reparaţii, mentenanţă şi întreţinere pentru acoperişul retractabil, cubul şi tabela electronică.

De asemenea, personalul autorizat va beneficia de instruire de specialitate pentru operarea acoperişului retractabil şi a cubului video de pe arenă.

Firma AUROCON ROMANIA SRL, care se va ocupa de mentenanţă, are peste 25 de ani de activitate în domeniu şi a realizat automatizarea acoperişurilor mobile pentru Stadionul BC Place – Vancouver, Canada, Dubai Mall – Dubai, Emiratele Arabe Unite, castelul Josefsburg – Kufstein, Austria, arenele de tenis Rothenbaum – Hamburg, Germania.

Urmăriți B1TV.ro și pe