Probleme înainte de Jocurile Olimpice: Australia a refuzat să își cazeze delegația din cauza condițiilor din satul olimpic, în timp ce sportivii români își repară singuri boilerul (VIDEO)

Probleme înainte de Jocurile Olimpice: Australia a refuzat să își cazeze delegația din cauza condițiilor din satul olimpic, în timp ce sportivii români își repară singuri boilerul (VIDEO)
Foto:stirileprotv.ro

La Rio, nu curge lapte şi miere pentru sportivi. În Satul Olimpic, mai degrabă, curge apa.pe jos, pentru că ţevile sunt sparte sau nu au fost puse. Ajunşi la Olimpiadă, sportivii au găsit condiţii de cazare jalnice. Scrimerele Ana Maria Popescu şi Simona Gherman şi-au reparat singure boilerul. Australia însă refuză să-şi cazeze delegaţia, informează B1TV.

Dacă în unele camere, apa dă pe afară, în altele, lipseşte cu desăvârşire, s-au plâns sportivii.

"În clădire, este mizerie şi miroase a var", a scris Cătălin Tolontan pe site-ul său, tolo.ro.

"Românii ocupă etajele 3, 4 şi 5 ale unui bloc, restul fiind ocupat de italieni, iar în clădire sunt probleme, în unele apartamente, chiar, lucrările nefiind finalizate. Iar la etajul 5, într-una dintre încăperi, ţeava de la baie e spartă. În alta, nu e montată. În alte două apartamente se lucrează", mai scrie jurnalistul.

Scrimerele Ana Maria Popescu şi Simona Gherman au făcut haz de necaz şi au jucat rolul de instalator. Sportivele şi-au reparat singure boilerul.

Australienii au fost mult mai tranşanţi. Şeful delegaţiei australiene, Kitty Chiller, a refuzat să-i cazeze pe sportivi în satul olimpic din cauza condiţiilor precare, potrivit BBC. "Pe lângă instalaţiile sanitare defecte şi a ţevilor şi cablurilor care nu sunt montate, pe holuri este întuneric, iar pardoseala este murdară", a spus Kitty Chiller.

Replica primarul oraşului Rio de Janeiro, Eduardo Paes, nu s-a lăsat aşteptată. "Satul olimpic arată mai bine decât cel de la Sydney din 2000. Le vom pune un cangur la intrare, poate aşa se vor simţi ca acasă", a spus edilul brazilian.

Organizatorii au recunoscut însă că există probleme şi au promis că se va lucra intens pentru rezolvarea lor.

Probleme înainte de Jocurile Olimpice: Australia a refuzat să își cazeze delegația din cauza condițiilor din satul olimpic, în timp ce sportivii români își repară singuri boilerul

#DIRECT_ONE_mq50u8#

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)