Protest in corpore al fotbaliștilor Germaniei la Campionatul Mondial din Qatar: Imaginile au devenit virale

Protest in corpore al fotbaliștilor Germaniei la Campionatul Mondial din Qatar: Imaginile au devenit virale
Hepta / DPA Images / Christian Charisius

Naționala de fotbal a Germaniei a desfășurat un protest inedit împotriva FIFA înaintea meciului cu Japonia din prima etapă a grupei E de la Campionatul Mondial.

Protestul Naționalei Germaniei

După ce FIFA a interzis purtarea banderolei „One Love”, semn al toleranței și al diversității, fotbaliștii nemți au apărut peteren cu mâna la gură, aluzie la îngrădirea  libertății de exprimare.

Federația Germană de Fotbal a postat și un comunicat despre inițiativă: „Am vrut să folosim banderola de căpitan pentru a susține valorile pe care le avem în echipa națională a Germaniei: diversitatea și respectul reciproc. Împreună cu alte națiuni, am dorit ca vocea noastră să fie auzită.

Nu a fost vorba despre a face o declarație politică – drepturile omului nu sunt negociabile. Ar trebui să fie de la sine înțeles, dar încă nu este cazul. De aceea, acest mesaj este atât de important pentru noi. A ne refuza banderola este același lucru cu a ne refuza o voce. Ne menținem poziția!”.

FIFA le-a amenințat cu sancțiuni drastice pe naționalele care voiau să poarte banderola, pe linie sportivă, iar luni, la 12:00, ora României, Olanda, inițiatoarea proiectului, a cedat prima și a anunțat că renunță. Apoi, rând pe rând, au „îngenuncheat” și celelalte: Anglia, Belgia, Țara Galilor, Elveția, Danemarca, Franța și, într-un final, și Germania.

Urmăriți B1TV.ro și pe