Răzvan Lucescu intervine în alegerile pentru şefia FRF. Pe cine susţine fostul selecţioner

Răzvan Lucescu intervine în alegerile pentru şefia FRF. Pe cine susţine fostul selecţioner

Răzvan Lucescu, fost selecţioner al echipei naţionale de fotbal a României şi actualmente antrenor al echipei PAOK Salonic din Grecia, şi-a declarat public susţinerea pentru Ionuţ Lupescu în cursa pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF).

Potrivit unui comunicat de presă, argumentele pe care Răzvan Lucescu le aduce se referă la capacităţile manageriale ale lui Lupescu, experienţa şi cunoştinţele dobândite în fotbalul internaţional, poziţia şi relaţiile sale în elita fotbalului european, precum şi caracterul şi personalitatea „Kaiserului”.

Lucescu Jr. susţine că fotbalul românesc are nevoie de o schimbare radicală, iar Ionuţ Lupescu este persoana potrivită pentru a o realiza.

”Fotbalul românesc are nevoie de Ionuţ Lupescu. Ionuţ a ştiut să-şi construiască o carieră excepţională de jucător de fotbal, prin muncă, seriozitate, inteligenţă. Ionuţ a ştiut să pornească la sfârşitul acestei cariere pe un alt drum, un drum care l-a adus în situaţia de a deveni un manager de succes. A fost managerul Federaţiei Române de Fotbal, într-o perioadă în care FRF a cunoscut poate cea mai eficientă perioadă din istorie, din punct de vedere financiar. Ulterior, a devenit director tehnic al UEFA, o funcţie pe care foarte mulţi o râvnesc. Fotbalul românesc are nevoie de personalitatea lui Ionuţ Lupescu, de cunoştinţele lui fotbalistice, de capacitatea lui managerială, de relaţiile pe care Ionuţ Lupescu şi le-a clădit în atâţia ani de fotbal, în atâţia ani în care a fost plecat peste hotare, în ţări cu o economie super dezvoltată. Fotbalul românesc are nevoie de o schimbare radicală şi Ionuţ Lupescu este cel care ştie să producă această schimbare. Să fim alături de el!”, declară Răzvan Lucescu, potrivit comunicatului.

Fostul selecţioner al României se alătură altor mari antrenori precum Mircea Lucescu, Sir Alex Ferguson, Ilie Balaci sau Costel Gâlcă, care consideră că Ionuţ Lupescu este persoana cea mai potrivită pentru a prelua şefia FRF.

Alegrile pentru noul preşedinte al FRF sunt programate pentru data de 18 aprilie 2018, ora 11.00.
Principalii candidaţi pentru şefia forului sunt actualul preşedinte, Răzvan Burleanu, şi fostul internaţional Ionuţ Lupescu.
Până acum şi-au mai anunţat intenţia de a candida Marcel Puşcaş şi Sorin Răducanu.