Reacția lui Adrian Mutu, după comportamentul rasist al fotbaliștilor unguri în timpul înfrângerii suferite cu România U21: „E vorba despre respect. Sper ca UEFA să ia decizia corectă”

Reacția lui Adrian Mutu, după comportamentul rasist al fotbaliștilor unguri în timpul înfrângerii suferite cu România U21: „E vorba despre respect. Sper ca UEFA să ia decizia corectă”
foto: Facebook @ Adrian Mutu

Adrian Mutu, selecționerul echipei naționale de tineret a României, a comentat comportamentul rasist pe care l-au manifestat anumiți fotbaliști ai Ungariei U21 în timpul înfrângerii suferite de naționala similară ungară în compania „tricolorilor mici”, sâmbătă, când jucătorii echipei noastre au fost numiți „țigani” de adversarii lor.

Reacția lui Adrian Mutu, după comportamentul rasist al fotbaliștilor unguri în timpul înfrângerii suferite cu România U21

„Nu am auzit ce s-a întâmplat pe teren. Nu ar fi fost prea inteligent ca ei să strige în gura mare şi chiar în engleză anumite fraze rasiste pentru că probabil ar fi fost eliminaţi imediat de arbitru. Dar mi-au povestit după aceea băieţii ce s-a întâmplat. E un lucru foarte urât. Aceste lucruri se duc dincolo de fotbal. E vorba despre respect. Lucrurile de genul ăsta nu sunt binevenite şi nu îşi au locul în sport. Sper ca UEFA să ia decizia corectă pentru binele tuturor, nu numai al nostru”,a declarat Adrian Mutu, selecționerul României U21, luni, într-o conferință de presă online.

Declarația selecționerului român vine în contextul în care Marius Marin, căpitanul naționalei de tineret, a declarat că jucătorii unguri au folosit apelativul „țigani” la adresa „tricolorilor mici”.

„Țiganii ăștia, cum ne strigați voi pe teren, v-au bătut 2-1. Hai, România!”, a scris Marius Marin, pe Instagram, la finalul victoriei obținute sâmbătă de România U21.

România U21 a început aproape perfect aventura la Euro 2021 și are patru puncte din două partide. În meciul inaugural, „tricolorii mici” au terminat la egalitate cu Olanda U21, 1-1, iar sâmbătă au reușit să obțină prima victorie la acest turneu final, învingând selecționata similară a Ungariei.

Pe România U21 o mai așteaptă o singură partidă în această grupă, cu marea favorită Germania U21, pe care o vor întâlni marți, 30 martie, începând cu ora 19. Dacă s-ar califica în sferturi, naționala de tineret s-ar apropia și mai mult performanța istorică din 2019, când „tricolorii mici” reușeau să se califice în semifinale – în penultimul act al competiției aveau să fie eliminați chiar de selecționata similară germană.