Reacții după eșecul din proba de 8+1 la canotaj: Antrenorul-coordonator a demisionat. Lipă: Timpul scos acum este rușinos

Reacții după eșecul din proba de 8+1 la canotaj: Antrenorul-coordonator a demisionat. Lipă: Timpul scos acum este rușinos
Foto: ziuanews.ro

Antrenorul-coordonator al echipei feminine de canotaj din proba de 8+1 și-a asumat eșecul de la ediția de anul acesta a Jocurilor Olimpice și a demisionat. Fosta campioană olimpică la această probă, Elisabeta Lipă, a criticat aspru lipsa de performanță a româncelor.

Mircea Roman și-a dat demisia imediat după ce România a obținut doar poziția a patra în finala probei  de 8+1 la canotaj.

„Îmi asum întreaga responsabilitate pentru acest insucces. E cel mai slab rezultat din istoria modernă a canotajului. Îmi dau demisia. Nu am avut experiență”, a spus Roman.

Potrivit Evenimentul Zilei, Elisabeta Lipă, multiplă campioană în aceeași probă a fost mult mai aspră cu româncele.

„Le-am oferit toate condițiile posibile. Le-am pus și sufletul pe tavă. Ce să le mai fac? Le-am acuzat tot timpul de indolență. Timpul scos acum este rușinos chiar și pentru concursurile naționale dar pentru Olimpiadă. Le reproșez toate concursurile! La canotaj trebuie să tragi până nu se mai poate. Degeaba mai plâng ele acum. Așa nu se mai poate. Trebuie făcut ceva. Antrenorii și sportivii să dea explicații”, a spus Lipă.

Camelia Lupașcu, una din componentele echipajului, și-a asumat și ea vina pentru eșecul echipei.

„Ne pare rău pentru că am schimbat locul României în clasamentul pe medalii. Dacă e să ne comparăm cu SUA și Canada la canotaj, ar trebui să o facem în toate domeniile” a spus sportiva.