Româncele joacă vineri la WTA Madrid. Simona Halep, Sorana Cîrstea și Irina Begu au aflat orele de start pentru duelurile din primul tur

Româncele joacă vineri la WTA Madrid. Simona Halep, Sorana Cîrstea și Irina Begu au aflat orele de start pentru duelurile din primul tur
foto: Facebook

Simona Halep, dublă-câștigătoare a turneului de tenis de la Madrid, a aflat ora la care va evolua din nou pe zgura din capitala Spaniei. Locul 3 mondial va juca în primul tur chiar cu o tenismenă spaniolă, Sara Sorribes Tormo, vineri, nu mai devreme de ora 15. Tot vineri vor intra în scenă și Sorana Cîrstea, care o va înfrunta pe Jessica Peguladupă 13:30, dar și Irina Begu, care dă peste Daria Kasatkinala 12.

Simona Halep (#3 WTA), dublă-câștigătoare a WTA Madrid, o înfruntă vineri pe Sara Sorribes Tormo(#46 WTA)

Simona Halep vine după turneul de la Stuttgart, fiind eliminată în semifinalede Aryna Sabalenka, și întâlnește o jucătoare pe care a mai înfruntat-o o singură dată, în primul tur de la French Open 2020. La acel moment, constănțeanca s-a impus în minimum de seturi.

Simona Halep a câștigat de două ori turneul de la Madrid, în 2016 și 2017. Ultima prezență este cea din 2019, când s-a oprit în finală, unde Kiki Bertens a bătut-o în două seturi – în 2020, competiția nu s-a desfășurat din cauza pandemiei de COVID-19. Pentru Halep, alte rezultate notabile pe zgura din capitala Spaniei sunt finala jucată în 2014 și sfertul din 2018.

Sorana Cîrstea (#58 WTA), proaspăta campioană de la Istanbul, dă peste Jessica Pegula (#33 WTA)

Sorana Cîrstea vine cu un moral excelent la Madrid, pentru că în urmă cu doar câteva zile și-a adjudecat în palmares al doilea titlu WTA din carieră, impunându-se pe zgura de la Istanbul. Ea a mai jucat o singură dată împotriva adversarei pe care o va înfrunta vineri. Este vorba despre o partidă disputată pe hard, la Midland 2015, când Jessica Pegula o învingea pe Sorana Cîrstea în minimum de seturi.

În 2019, Sorana Cîrstea s-a oprit în turul II, fază pe care a mai atins-o la edițiile din 2018, 2013 și 2012. N-a trecut niciodată de sferturi, unde a ajuns de două ori consecutiv, în 2016 și 2017.

Daria Kasatkina (#37 WTA), adversara Irinei Begu (#75 WTA) în primul tur

Irina Begu vine din calificări, unde le-a învins pe Kalinskaya și Voegele – a cedat set doar în partida cu tenismena din Rusia. Begu își cunoaște extrem de bine adversara din primul tur, pe care a înfruntat-o deja de opt ori, câștigând o singură dată, chiar pe zgură, la Roma 2016 (în minimum de seturi). Totuși, Daria Kasatkina a învins-o de trei ori pe această suprafață, de fiecare dată în două seturi (Charleston 2017 și 2018, respectiv Roma 2018).

La ediția din 2019, Irina Begu s-a oprit chiar în primul tur, departe de cea mai mare performanță personală înregistrată la Madrid – sfert de finală în 2015 și 2016. Un alt rezultat notabil este optimea jucată în 2017.