România, campioană mondială la canoe dublu, la 500 de metri

România, campioană mondială la canoe dublu, la 500 de metri

Victor Mihalachi și Liviu Dumitrescu au cucerit, vineri, pentru a doua oară consecutiv, titlul de campioni mondiali la canoe dublu, proba de 500 de metri, cu timpul de 1:45.524 minute.

Cei doi au câștigat titlul, în cadrul competiției ce a avut loc la Szeged, în Ungaria, conducând cursa de la început și până la final.

Mihalachi și Dumitrescu sunt neînvinși la proba de 500 de metri, din 2010, de la Campionatele Europene din Tarasona.

Sportivii nu vor putea concura și la Olimpiadă pe acest segment, din cauză că doar proba de 1.000 de metri canoe dublă va fi organizată la Jocurile Olimpice din Londra.

Tot vineri echipajul masculin de canoe patru al României a câştigat, vineri, medalia de argint pe distanţa de 1000, obţinând o performanță similară cu cea de la ediția anterioară.. Echipajul României de C4, format din sportivii Gabriel Gheoca, Cătălin Costache, Mihail Simion şi Florin Comănici, a trecut linia de sosire la mare bătălie cu echipajul Ungariei, fiind nevoie de fotofinish, pentru departajare. Tricolorii au încheiat cursa cu timpul de 3:28.071 minute, după Belarus (3:26.703) şi înaintea Ungariei (3:28.113).

Delagația română atingându-și astfel obiectivul de o medalie la o probă olimpică și una neolimpică fixat înaintea competiției.

Urmăriți B1TV.ro și pe