România – Georgia 1-2. Încă o umilință suferită de „tricolori”, în mandatul lui Mirel Rădoi. Festivalul ratărilor la Ploiești

România - Georgia 1-2. Încă o umilință suferită de „tricolori, în mandatul lui Mirel Rădoi. Festivalul ratărilor la Ploiești
Foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Coșmarul pare că nu se mai termină pentru echipa națională. România a încasat o nouă înfrângere umilitoare, sub comanda lui Mirel Rădoi. „Tricolorii” au pierdut cu scorul de 1-2, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, în amicalul disputat contra Georgiei.

România a avut jocul „în mână”, până la eliminarea lui Florin Tănase. Neglijența jucătorului de la FCSB a fost sancționată cu cartonaș roșu de arbitru, după ce atacantul a lovit cu cotul un adversar. Hagi a tras în bara transversală din lovitură liberă, iar Alibec a fost de asemenea, foarte aproape de a înscrie, dar portarul Kupatadze a avut o prestație exemplară.

După o primă repriză dominată de România, cu ocazii importante de ambele părți, festivalul ratărilor a continuat și în repriza secundă, când georgienii au devenit mult mai curajoși. Mikautadze a deschis scorul în minutul 61, dar „tricolorii” au primit o mare șansă de a reveni în joc. Ianis Hagi a strecurat mingea pentru Andrei Ivan, care a reușit să scoată o lovitură de la 11 metri, iar fundașul Kvirkvelia a primit al doilea galben. Astfel, s-a jucat zece la zece până la fluierul de final.

Prima victorie a Georgiei în fața României

În mod surprinzător, penalty-ul nu a fost executat de un atacant sau de un jucător cu profil ofensiv precum Hagi, Budescu sau Ivan. Deși spectatorii l-au cerut pe fostul jucător de la Astra, Rădoi l-a nominalizat pe Răzvan Marin să execute, care a trasmis peste, la mare distanță de poartă.

Aburjania a marcat pentru oaspeți, pentru 0-2 în minutul 71, dar speranțele pentru un egal au fost întreținute de Sorescu, care i-a pasat lui Ivan, pentru 1-2. Pe final, ocazii mari au fost de ambele părți. Stanciu și Keșeru, care fac senzație la echipele lor de club, au intrat pe final, dar s-au remarcat doar prin execuții extrem de modeste.

În istoria confruntărilor dintre România și Georgia, naționala condusă de către Sagnol a reușit prima victorie din istorie în fața „tricolorilor”. În precedentul duel, din 2016, România a bătut cu 5-1.

Ce urmează pentru România

În ultimele 10 partide, toate desfășurate cu Mirel Rădoi pe bancă, naționala României înregistrează 6 înfrângeri (cu Islanda, Norvegia, Austria, Germania, Armenia și Georgia), 3 victorii (Belarus, Norvegia – neprezentare, Macedonia de Nord) și 1 egal (Irlanda de Nord).

România va urmări un nou Campionat European din fața televizorului, dar va avea parte de un amical de lux pe 6 iunie, cu Anglia. Din septembrie reîncep meciurile pentru calificarea la Mondialul din Qatar. Islanda – 2 septembrie, Liechtenstein – 5 septembrie și Macedonia de Nord – 8 septembrie sunt viitoarele adversare din campania care a început destul de modest.