Românul Alexi Pitu, ținta unui atac rasist după transferul în Franța: „Dacă nu merge cu fotbalul, se va putea reprofila drept cerșetor profesionist”

Românul Alexi Pitu, ținta unui atac rasist după transferul în Franța: „Dacă nu merge cu fotbalul, se va putea reprofila drept cerșetor profesionist”
Foto simbol: Pixabay

Alexi Pitu, un fotbalist român proaspăt transferat la Bordeaux, a fost ținta unui atac rasist din partea unui fost consilier local, care i-a spus că ar putea să devină „cerceșetor profesionist” în cazul în care „nu merge cu fotbalul”, transmite GSP.ro.

Alexi Pitu, ținta unui atac rasist după transferul în Franța

Michel Boulloud, fost consilier local în Lesparre-Medoc, o comună situată la 64 de kilometri de Bordeaux, l-a insultat pe fotbalistul român, într-un mesaj pe Twitter.

„Dacă nu merge cu fotbalul, se va putea reprofila drept cerceștor profesionist pe rue Sainte-Catherine”, a scris fostul oficial, într-o aluzie la principala zonă comercială din Bordeaux.

Alexandre Lazar, un jurnalist francez de origine română, a reacționat ironic pe rețelele sociale: „Români=cerceșetori. Iată povestea! Clasic, rasism primar. O frumoasă carieră în stand-up”.

El a explicat pentru cotidianul Sud Ouest că a fost vizat adesea de astfel de atacuri.

„Întreaga mea familie e originară din România. De când trăiesc în Franța, am fost deseori ținta acestui gen de clișee. Astăzi, am decis să nu mai tac. E inacceptabil”, a declarat jurnalistul.

Alexi Pitu a fost cumpărat de la Farul Constanța cu 2 milioane de euro și a debutat deja în a doua ligă franceză, în victoria clară a lui Bordeaux de pe terenul lui Dijon, scor 3-0. Cu acest rezultat, noua echipă a românului și a consolidat locul al 2-lea din Ligue 2 și șansele la promovare.

Urmăriți B1TV.ro și pe