INCENDIAR! Arbitrul acuzat că a ajutat România să se califice la Mondial, filmat în timp ce pune presiune pe alți arbitri la meciurile “Stejarilor”

INCENDIAR! Arbitrul acuzat că a ajutat România să se califice la Mondial, filmat în timp ce pune presiune pe alți arbitri la meciurile “Stejarilor”

Arbitrul român de rugby Vlad Iordăchescu, acuzat că a ajutat luni echipa naționalei să se califice la campionatul mondial, a fost surprins cum punea presiune asupra arbitrilor semifinalei România – Portugalia (16-21) de la turneul final de Campionat European U-20, organizat în 2017. Imaginile incendiare au fost publicate în presa spaniolă.

Iordăchescu a avut nevoie luni de ajutorul forțelor de ordine pentru a părăsi terenul după meciul Belgia – Spania 18-10, decisiv pentru calificarea naționalei mari a României la Mondialul din Japonia de anul viitor. Românul este acuzat că a contribuit la rezultatul necesar pentru calificarea Stejarilor, anume victoria total neașteptată a Belgiei în fața Spaniei scrie gsp.ro.

În imaginile prezentate joi seară de presa spaniolă, Iordăchescu este surprins la semifinala România – Portugalia de la Campionatul European U-20, patrulând agitat una din laturile terenului, urmârindu-l aproape în permanență pe unul dintre tușieri.

“Cu cât meciul se apropia de final, iar rezultatul era defavorabil României, insultele și protestele lui Iordăchescu la adresa arbitrilor s-au intensificat în așa măsură încât la un moment a fost nevoie de întreruperea jocului. În acel moment, Iordăchescu a început să dezbată deciziile”, scrie El Confidencial.

De asemenea, imaginile îl surprind pe Iordăchescu la finalul partidei pierdute neașteptat de România, în timp ce sare peste reclame și se duce la arbitrul de linie.

“Potrivit martorilor aflați pe teren, l-a amenințat pe tușier că nu va mai arbitra niciodată”, scriu ziariștii spanioli.

Contactat, Alin Petrache – președintele FRR – i-a luat apărarea arbitrului Iordăchescu: “Așa, și?! Și eu fac la fel în tribună. Nu m-ați văzut pe mine cum urlu în tribune, cum strig?! Și ce dacă e arbitru? Suntem oameni, ne manifestăm ca atare”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.