Rusia își organizează propria "Olimpiadă": Vladimir Putin a cerut origanizarea la Moscova a unui concurs pentru toți sportivii excluși de la Rio

Rusia își organizează propria "Olimpiadă": Vladimir Putin a cerut origanizarea la Moscova a unui concurs pentru toți sportivii excluși de la Rio

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut organizarea la Moscova a unui concurs în care să participe toți sportivi excluși de la Jocurile Olimpice de la Rio pentru suspiciuni de dopaj.

Delegaţia Rusiei pentru Jocurile Olimpice a fost decimată din cauza cazurilor de dopaj. Până acum, 105 sportivi au fost suspendaţi din cauză că au apelat la substanţe interzise. Cea mai afectată este echipa de atletism, unde 67 din 68 de sportivi au fost depistaţi pozitiv, anunță Prosport.

”Asta ar trebui să arate că, indiferent de câtă presiune pun pe noi, suntem gata să ne luptăm şi să alergăm mai departe. Nu ne-au despărţit. Ne-au descalificat în mod primitiv, dar vom continua să concurăm”, a declarat Pavel Ivashko, atlet la 400 de metri.

”Nicio competiţie nu poate înlocui Jocurilor Olimpice, dar astăzi am găsit un înlocuitor pentru ceea ce nu s-a luat ieri”, a declarat Dmitry Shlyakhtin, preşedintele Federaţiei de Atletism din Rusia.

Deși în primă fază Putin a condamnat cazurile de dopaj din sport, și-a schimbat apoi discursul și a declarat că Rusia este o victimă a unei "campanii deliberate" din ambiții politice.

La un moment dat, s-a cerut inclusiv excluderea totală a Rusiei de la Jocurile Olimpice, pe motiv că programul naţional de dopaj a fost susţinut financiar de stat.