Sancțiuni fără precedent după meciul Dinamo – CSA Steaua / Militarii, interziși în Ghencea

Sancțiuni fără precedent după meciul Dinamo - CSA Steaua / Militarii, interziși în Ghencea
Foto: captură video Facebook @ Casual Romania

A venit nota de plată după incidentele care au avut loc la derby-ul din Liga 2, de la finalul săptămânii trecute, desfășurat pe Arena Națională între CSA Steaua și Dinamo București, terminat 2-1 în favoarea roș-albaștrilor.

Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal nu a trecut peste evenimente care au avut loc și a aplicat sancțiuni fără precedent pentru cele două cluburi implicate, noteaază dcnews.ro.

Sancțiuni usturătoare după Dinamo – CSA Steaua

Fanii militari s-au dezlănțuit în tribune, acolo unde au făcut ravagii, iar gazdele de la Dinamo au replicat și ele, partida aducând mai multe torțe pe suprafața de joc, dar și dueluri între suporteri și jandarmi. Comisia de Disciplină a analizat incidentele care au avut loc și, în urma imaginilor greu de văzut, au dat vineri verdictul final.

Echipa gazdă, Dinamo, a fost sancționată cu o amendă de 15.000 de lei și cu interzicea organizării partidelor pe teren propriu în următoarele două etape.

„În temeiul art. 82/1 şi 3/a şi c raportat la art. 83/2/d din RD, SC Dinamo 1948 SA se sancţionează cu penalitate sportivă de 10.000 lei. În temeiul art. 82/1 şi 3/b raportat la articolul 83/2/c cu aplicarea art. 54 paragraful 2 şi 4 din RD, SC Dinamo 1948 SA se sancţionează cu penalitate sportivă de 5000 lei şi interzicerea organizării jocurilor pe propriul stadion pentru 2 (două) jocuri. În conformitate cu prevederile art. 45/3 din RD, clubul Dinamo 1948 SA va executa sancţiunea de interzicere a organizării jocurilor pe propriul stadion pentru 2 (două) jocuri şi penalitatea sportivă de 15.000 lei”, se arată în decizia Comisiei de Disciplină.

CSA Steaua, obligată să plece din Ghencea

De partea cealaltă, CSA Steaua a fost sancționată și mai dur. Roș-albaștrii au de plătit o amendă de nu mai puțin de 83.750 de lei după incidentele care au avut loc la meci, la care se adaugă și o interdicție de patru meciuri în ceea ce privește partidele disputate în Ghencea. 

„În temeiul art. 82/ 2 şi 3/a şi c raportat la art. 83/2/d, Clubul Sportiv al Armatei Steaua se sancţionează cu penalitate sportivă de 22.500 lei. În temeiul art. 82/ 2 şi 3/b raportat la articolul 83/2/c cu aplicarea art. 54 paragraful 2 şi 4 din RD, Clubul Sportiv al Armatei Steaua se sancţionează cu penalitate sportivă de 11.250 lei şi interzicerea organizării jocurilor pe propriul stadion pentru 4 (patru) jocuri. În temeiul art. 82/ 2 şi 3/ f raportat la articolul 83/2/ g din RD, Clubul Sportiv al Armatei Steaua se sancţionează cu penalitate sportivă de 50.000 lei. În conformitate cu prevederile art. 45/3 din RD, Clubul Sportiv al Armatei Steaua va executa sancţiunea de interzicere a organizării jocurilor pe propriul stadion pentru 4 (patru) jocuri şi penalitatea sportivă de 83.750 lei”, mai precizează sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe