Scandal în FOTBAL: S-au introdus criterii etnice pentru TRANSFERURI! Un cunoscut club va fi dat în judecată

Scandal în FOTBAL: S-au introdus criterii etnice pentru TRANSFERURI! Un cunoscut club va fi dat în judecată

Decizie radicală la PSG! Numeroase transferuris-au făcut pe baza unor liste de tineri jucători grupați pe criterii etnice, „francezi”, „magrebieni”, „antilezi”, „africani”.

Această practică ar fi fost folosită din 2013 şi până în primăvara anului acesta, se arată într-o anchetă jurnalistică

Ministrul francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, s-a declarat consternată de aceste dezvăluiri şi a cerut o anchetă.

„În calitate de ministru al Sporturilor, vreau să-mi exprim consternarea în urma dezvăluirilor apărute în mass-media. Dacă aceste fapte de discriminare sunt dovedite, ele sunt pasibile de sancţiuni disciplinare şi chiar penale. Nu putem tolera ca persoanele să fie identificate, recrutate pe baza culorii pielii lor sau a originii lor. Din acest motiv este indispensabil de a se face lumină în acest caz. Cer preşedintelui Federaţiei Franceze de Fotbal şi preşedintelui Ligii de Fotbal Profesionist să examineze acest dosar cât mai repede şi în cele mai mici detalii şi să facă recomandări pentru a schimba mentalităţile şi combate acest fel de comportament pe şi în afara terenurilor de sport”, a declarat Mărăcineanu, într-un comunicat, potrivit news.ro.

LICRA, asociaţia care luptă împotriva rasismului şi antisemitismului în Franţa, a anunţat că va da în judecată clubul PSG.

„Paris Saint-Germain a recunoscut existenţa în cadrul centrului său de recrutare a unor fişe ilegale pe baze etinice şi denunţă iniţiative individuale. Nu putem rămâne indiferenţi şi responsabilităţie trebuie stabilite. LICRA va sesiza justiţia”, se arată într-un comunicat al asociaţiei.