Scandalul "Portdrapelul", partea a doua: Cătălina Ponor trebuia să preia drapelul de la Sandra Izbașa, dar aceasta a fost înlocuită de Alin Moldoveanu

Scandalul "Portdrapelul", partea a doua: Cătălina Ponor trebuia să preia drapelul de la Sandra Izbașa, dar aceasta a fost înlocuită de Alin Moldoveanu
Foto: eualegromania.ro

Scandalul cu portdrapelul de la Olimpiada de la Rio, continuă. Conform tradiţiei, Cătălina Ponor ar fi trebuit să preia drapelul României de la Sandra Izbaşa, cea care l-a purtat la ceremonia de închidere a Jocurilor din 2012 de la Londra. COSR a decis însă ca Alin Moldoveanu să o înlocuiască pe Izbaşa. Fosta gimnastă s-a arătat dezamăgită de acestă decizie, informează B1 TV, care citează Digi Sport.

Sandra Izbaşa a adus României patru medalii olimpice, două de aur, la sărituri şi bronz cu echipa în 2012 şi în 2008 aur la sol şi bronz cu echipa. La închiderea Jocurilor Olimpice de acum patru ani, gimnasta a purtat drapelul României. Anul acesta, portdrapel va fi Cătălina Ponor. Tradiţia spune că cea din urmă ar fi trebuit să preia drapelul de la Izbaşa. COSR a decis însă altceva. Alin Moldoveanu va fi cel care va preda portdapelul.

"Eu ştiu că am fost acolo prezentă şi am purtat drapelul cu mândrie la închiderea Jocurilor Olimpice din 2012! Am fost chiar în arenă împreuna cu toţi sportivii. Cu siguranţă mi-ar fi plăcut să fiu acolo pentru că ştiu ceea ce am făcut. Am făcut istorie pentru România, am cucerit multe medalii şi mi-ar fi plăcut să îmi fie recunoscută acestă treabă şi după patru ani", a susținut izbașa, potrivit Digi Sport.

COSR a desemnat-o pe Cătălina Ponor drept portdrapel al României la JO 2016, generând controverse în sportul românesc. Mai mulţi oameni din lumea sportului au spus că ar fi mai potrivită handbalista Cristina Neagu sau jucătoarea de tenis Simona Halep.