Schimbare istorică la Roland Garros și Wimbledon, chiar din acest an

Schimbare istorică la Roland Garros și Wimbledon, chiar din acest an
Captură Video - wta / Twitter

Presa britanică comentează o modificare în regulamentul turneelor importante de tenis, iar Roland Garros și Wimbledon se vor alinia în privința acceptării coachingului în circuitul masculin.

La edițiile din acest an de la Roland Garros și Wimbledon, menționează The Telegraph, vor fi acceptate sfaturile antrenorilor în timpul meciurilor pentru elevii lor, potrivit hotnews.

Măsura vine după ce, în ultimii ani, nu puține au fost momentele în care jucătorii au fost penalizați pentru că discutau codat cu antrenorii lor în timpul meciurilor.

Ediția din 2023 a turneului de la Roland Garros va avea loc în perioada 28 mai – 11 iunie iar Wimbledon se va desfășura între 3 și 16 iulie.

Metoda fusese adoptată deja la US Open

La recent încheiata ediție de la Australian Open, antrenorii au avut voie să comunice în limita anumitor reguli cu jucătorii pe care îi pregătesc; pentru a uniformiza acest regulament, organizatorii de la Roland Garros și Wimbledon vor permite și ei coachingul.

Din dorința de a evita vechile probleme, conducătorii tenisului s-au pus de comun acord să permită jucătorilor comunicarea cu antrenorii lor.

În prezent, nu se cunosc condițiile exacte prin care jucătorii de tenis vor putea primi sfaturi la Roland Garros și Wimbledon din partea antrenorilor lor, urmând ca acest lucru să fie reglementat în cel mai scurt timp.

Regulamentul ATP de coaching pe teren

Sfaturile antrenorilor sunt acceptate atâta timp cât ele nu vor întrerupe în vreun fel meciul desfășurat.

Ca de obicei, antrenorii (cei din stafful jucătorilor) se vor așeza doar în anumite locuri din tribune, stabilite de către organizatori, cât mai vizibile pentru arbitrul de scaun pe toată durata partidei iar dialogul, de scurtă durată, dintre jucător și antrenor va avea loc doar când sportivul se află pe aceeași parte a terenului cu loja echipei sale.

Sfaturile non-verbale vor fi permise în orice moment atâta timp cât partida nu este în desfășurare (între puncte) iar cele verbale vor consta în câteva cuvinte sau propoziții scurte, conversațiile ample nefiind permise.

Când jucătorii părăsesc terenul din varii motive (time out medical, pauză de vestiar, etc), antrenorii nu vor avea voie să vorbescă cu elevii lor.

Urmăriți B1TV.ro și pe