Selecţionata Under-21 a României s-a calificat, pentru a doua oară consecutiv, la Campionatul European, după 1-1 în meciul cu Danemarca

Selecţionata Under-21 a României s-a calificat, pentru a doua oară consecutiv, la Campionatul European, după 1-1 în meciul cu Danemarca
Foto: hepta.ro/SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Națională Under-21 a României s-a calificat pentru a doua oară consecutiv la Campionatul European de fotbal, după o remiză cu selecționata Danemarcei, scor 1-1, în meciul disputat marți seară, pe Stadionul ”Ilie Oană” din Ploieşti.

Echipa națională Under-21, calificată la Campionatul European de fotbal

Scorul a fost deschis de danezi, în minutul 50, prin penalty, de Nikolai Laursen. Tricolorii au egalat însă în primului 72, prin reușita lui Valentin Costache. În minutul 58, Danemarca a rămas în zece oameni, după ce Hausner a fost elimiat pentru un fault la Măţan. Iar în minutul 55, Costache a marcat, dintr-o pasă a lui Olaru, gol care a fost însă anulat fiind marcat din offside.

Acesta a fost ultimul meci din Grupa a 8-a a preliminariilor, iar România se califică astfel la Euro de pe locul 2 al grupei, informează DigiSport.

Prima reacție a selecționerului Adrian Mutu

”Am stat bine, mai ales că pe final au avut o pasivitate ieșită din comun. Ei s-au pus pe două linii, a fost important obiectivul, calificarea. Aș vrea să dedic victoria familiei mele, mamei mele în special, e ziua ei de naștere astăzi.

Este un lucru important pentru mine această calificare, pentru această generație de băieți extraordinari. Ei vor forma naționala mare. E important pentru România, trebuie să-i mulțumim și lui Mirel Rădoi, pentru și el a contribuit cu 10 puncte”, a declarat selecționerul Adrian Mutu, pentru Pro X.

EURO 2021 de tineret va fi găzdiut de Ungaria şi Slovenia. Meciurile din faza grupelor sunt programate între 24 şi 31 martie 2021, iar echipele care se vor califica mai departe se vor confrunta în etapele eliminatorii, care ar urma să aibă loc între 31 mai și 6 iunie 2021.

Aceasta este a doua calificare consecutivă a naționalei de tineret a României la un Campionat European. La precedentul turneu final, tricolorii au ajuns până în semifinale.