Selecționerul Olandei, distrus de jurnaliști, după eliminarea de la EURO 2020: „Naționala a plătit prețul prostiei selecționerului”

Selecționerul Olandei, distrus de jurnaliști, după eliminarea de la EURO 2020: „Naționala a plătit prețul prostiei selecționerului
Frank De Boer / Foto: Frank De Boer, OnsOranje (Instagram)

Olanda a fost eliminată încă din optimile EURO 2020, de Cehia. Parcursul„Portocalei Mecanice” la turneul continentaleste dezamăgitor pentru fanii și presa olandeză, iar toate oalele se sparg în capul selecționerului Frank de Boer.

„Selecționata olandeză a plătit prețul prostiei lui De Boer”, a titrat De Telegraaf, principalul ziar din Olanda (Țările de Jos), iar titlul ediției tipărite este„Roșu pentru Portocală”.

În presa batavă, naționala Cehiei este comparată cu clubul de fotbal Groningen, de mijlocul clasamentului în Olanda. De Boer este criticat pentru trecerea de la sistemul de joc 4-3-3 la 5-3-2, iar jucătorii-cheie nu au scăpat nici ei de critici. Primul vizat, Memphis Depay, noul jucător al Barcelonei, care a avut o prestație „inimaginabil de slabă”.

Frank De Boer și-a recunoscut vina pentru eșecul de la EURO

Într-un sondaj realizat de Algemeen Dabnland, cu 75.000 de respondeți, 49% au decis că Frank De Boer trebuie demis.

După eșecul cu Cehia, De Boer și-a asumat responsabilitatea. Cehia s-a calificat în sferturi după ce a învins Olanda cu 2-0, prin golurile lui Tomas Holes, în minutul 68 și reușita lui Patrick Schick, din minutul 80.

Patrick Schick, care are patru goluri la EURO 2020, candidează la titlul de golgheter. Cristiano Ronaldo este lider, cu cinci reușite.

Urmăriți B1TV.ro și pe