Directorul clubului Şahtior Doneţk critică aspru FIFA după ce oficialii au refuzat să excludă Rusia din forul mondial

Directorul clubului Şahtior Doneţk critică aspru FIFA după ce oficialii au refuzat să excludă Rusia din forul mondial
Serghei Palkin critică aspru FIFA după ce oficialii au refuzat să excludă Rusia din forul mondial. Sursa Foto: Twitter/ @FCShakhtar_eng

Directorul general al clubului Şahtior Doneţk, Serghei Palkin, a criticat aspru FIFA după ce oficialii au refuzat să excludă Rusia din forul mondial ca urmare a războiului provocat în Ucraina.

Serghei Palkin a declarat într-un interviu acordat rețelei media Freedom că „neexcluderea Rusiei din FIFA în timp ce toată lumea este împotriva sa, este o decizie ciudată şi de neînţeles”.

 „Mergeți în Mariupol sau Harkov și convingeți-vă”

„Când cei de la FIFA stau şi se uită pe fereastră la lacul Leman (n.r. din Geneva), probabil că văd realităţi diferite. Poate ar trebui să-şi trimită oamenii la Mariupol şi Harkov pentru a lua această chestiune în serios.

La congresul recent de la Doha, FIFA a decis ca federaţiile din Pakistan, Zimbabwe şi Kenya care comit mult mai puţin rău decât Rusia să rămână suspendate. Cu toate acestea, FIFA nu a luat în discuţie problema ridicată de Şahtior de a suspenda Rusia”, a declarat directorul general al clubului Şahtior Doneţk.

Reprezentanţii clubului deţinut de omul de afaceri Rinat Ahmetov au înaintat FIFA şi UEFA o petiţie în care solicită excluderea Rusiei din cele două foruri fotbalistice mondiale.

Preşedintele clubului Şahtior Doneţk cere excluderea Rusiei din FIFA şi UEFA

Preşedintele unuia dintre cele mai importante cluburi din Ucraina a cerut ca Federaţiei ruse de fotbal (RFS) să-i fie retrasă calitatea de membru al FIFA şi UEFA, potrivit Agerpres.

Serghei Palkin, conducătorul clubului Şahtior Doneţk, care a câştigat patru dintre ultimele cinci titluri de campioană a Ucrainei, a transmis că Rusia ar trebui exclusă din organizaţiile sportive, la fel ca Africa de Sud în epoca apartheidului. Cluburile şi selecţionatele din Rusia sunt suspendate în prezent din competiţiile internaţionale, însă Federaţia rusă de fotbal a rămas membru cu drepturi depline al FIFA şi UEFA.

„Aş dori să îndemn UEFA şi FIFA să facă încă un pas şi să anuleze sau să suspende Rusiei calitatea de membru al organizaţiilor lor. În anii ’70, Africa de Sud a fost exclusă din FIFA pentru politica de apartheid, iar Rusia ar trebui exclusă pentru politica de genocid asupra ucrainenilor şi pentru războiul sângeros pe care ei l-au dezlănţuit în ţara noastră”, a transmis Serghei Palkin.

„Sportul a fost întotdeauna folosit de ruşi ca propagandă pentru ideologia lor. Dacă această ideologice ameninţă convieţuirea paşnică astăzi, Rusia trebuie să fie complet izolată până când îşi va schimba politica de a distruge orice creatură vie”, a adăugat oficialul ucrainean.

De la izbucnirea conflictului în regiunea Donbas, în 2014, clubul Şahtior Doneţk a fost forţat să îşi dispute meciurile de pe teren propriu la Lvov, Harkov şi Kiev. Campionatul de fotbal al Ucrainei este în prezent suspendat din cauza războiului.

Urmăriți B1TV.ro și pe