Sheriff Tiraspol, prima echipă din istoria Republicii Moldova calificată în grupele UEFA Champions League. Parcurs spectaculos în maratonul de 8 meciuri, în preliminarii

Sheriff Tiraspol, prima echipă din istoria Republicii Moldova calificată în grupele UEFA Champions League. Parcurs spectaculos în maratonul de 8 meciuri, în preliminarii
Foto: Facebook.com/FootballClubSheriff

Fotbalul din Republica Moldova a bifat o perfomanță extraordinară miercuri seara, pe 26 august. Sheriff Tiraspol a devenit prima echipă din fostul teritoriu al României Mari care s-a calificat în grupele UEFA Champions League.

Sheriff Tiraspol a surprins Europa, după ce a trecut de Dinamo Zagreb în preliminariile UEFA Champions League, faza play-off-ului, cu 3-0 la general. În prima manșă disputată contra croaților, moldovenii s-au impus cu scor de neprezentare, iar în returul de miercuri, când a jucat în deplasare, a remizat, 0-0.

Succesul celor de la Sheriff a fost bifat după nu mai puțin de 8 meciuri. În primul tur, moldovenii au trecut cu 4-0 și 1-0 de Teuta, din Albania, în turul al doilea au învins armenii de la Alashkert cu 1-0 și 3-1, iar în turul al treilea i-au eliminat pe sârbii de la Steaua Roșie Belgrad, după 1-1 și 1-0.

Sheriff Tiraspol, o echipă cosmopolită

Sheriff domină autoritar campionatul Republicii Moldova. Are în palmares 6 titluri consecutive și în total 19. Pentru accederea în grupele celei mai puternice competiții intercluburi din lume, moldovenii și-au asigurat 15,64 de milioane de euro.

Lotul celor de la Sheriff este compus într-o proporție covârșitoare din jucători străini, mulți veniți din destinații exotice, precum Columbia, Peru, Brazilia, Malawi, Ghana, Niger, Mali, Coasta de Fildeș și Guinea.

Cea mai grea grupă pentru Sheriff ar avea în componență Chelsea/City, Real Madrid/Barcelona/PSG/ Juventus, Porto/Leipzig. De asemenea, ar exista și variante mai accesibile, precum Lille/Sporting, Sevilla/Dortmund, Zenit/Șahtior.

România nu a mai avut nicio reprezentantă în grupele UEFA Champions League din 2013. În acest an, echipele românești au fost eliminate încă din primele tururi, la fel ca anul trecut, de formații din campionate modeste, precum cele ale Albaniei, Kazahstanului și Slovaciei.

Ultima oră
23:02 - Lucian Viziru a primit diagnosticul din partea medicilor. Ce s-a descoperit la RMN (VIDEO)
22:51 - Cadourile pentru profesori stârnesc discuții aprinse. Cum se apără un dascăl: „Noi dacă primim o atenţie e mită? Dar doctorii că primesc PENTRU ORICE bani în buzunar, cum se numeşte?” (FOTO)
22:51 - O scrisoare adresată unei adolescente a ajuns la destinație 50 de ani mai târziu. „Am crezut că cineva îmi face o glumă”
22:50 - UPDATE: Un bărbat a fost găsit mort pe carosabil, lângă Cernica. Victima ar fi un migrant care se ascundea sub un TIR
22:32 - Bogdan Aurescu: Nu văd nicio problemă ca Federația Rusă sau oricine altcineva să viziteze baza de la Deveselu, dar atunci și noi, Aliații, avem dreptul să cerem să vizităm, de exemplu, baze de rachete din Rusia
22:19 - Milionarul Sebastian Dobrincu reacționează după ce Mimi a vorbit despre despărțirea lor: Nu este o victimă
22:15 - Scandalul dintre președintele și premierul croat continuă: „Este o ruşine, este scandalos, subminează prestigiul şi credibilitatea Croaţiei”
22:04 - Ministrul Cadariu, despre ajutorul pentru antreprenorii din HoReCa: Toți beneficiarii vor fi plătiți până la sfârșitul lunii ianuarie
21:54 - Centrele de testare gratuită din spitale vor funcționa, de săptămâna viitoare, doar în weekend. Anunțul lui Alexandru Rafila (VIDEO)
21:43 - Gheorghe Pecingină: ANRE avea rolul să verifice și să supravegheze situația. E foarte important să aflăm adevărul ca pe viitor să înțeleagă toată lumea că statul român e protejat de anumite instituții (VIDEO)